easy Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Witam, Mam następujący problem: Posiadam płytę Epox 8KTA(KT133) i Ahlona 1000 tb (fsb 100) efektywne 200, Problem polega na tym iz procesor jest wykrywany normalnie przez płytę kiedy pojawiaja się Tabela ze sprzetem komputer staje totalny freez 8O . Procesor jest sprawny na 100% działa normalnie na płycie ECS K7VZA, Poczatkowo myślałem ze to zasilacz jest za slaby i przetestowałem na 2 innych mocniejszych. Dalej to samo, na płycie ECS działał na kazdym zasilaczu :? Obecnie na tej płycie chodzi Duron 600. Zrobiłem upgrade biosu do najnowszego pobranego z strony Epoxa, na płycie jest ustawione FSB na 100 wiec procesor wykrywany jest normalnie 10x100. Nie mam zielonego pojecia dlaczego może nie działac. Odłączałem nawet dyski i probowałem wystartowac z cd-botującie jak i z dyskietki, zawiesza się ciagle w tym samym miejscu. Z góry dzięki za pomoc naprawde nie wiem co robic :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 skoro proc jest sprawny ,a na plycie (Epox) chodzi duron 600 normalnie ,to moim typem jest padniete zasilanie na plycie nic innego nie wymysle:sprawdz kondensatory przy sockecie i tranzystorach,mozliwe tez ze padly (nie do konca-nadwyrezyly sie) tranzystory moze cie czekac lutowanko(dosc proste) kondensatorow i/lub tranzystorow (mozna wziac z innej rozwalonej mobo ,tylko musza byc takie same) albo zostaje jechac na duronie (ale z czasem objaw moze sie poglebic) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Po tylu rzeczach które robiłem, ja też myśle że jest to uszkodzenie płyty głównej, nie wiem czym spowodowane ale to musi być to. Najprawdopodobniej oddam płytę do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 jak masz gwarancje to oddaj,bo juz dwa lata u mnie minely na Abita musiales pozno kupic ta plyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Tak, płyta jest dosyć stara ma juz chyba 2 lata tylze ze w specyfikacji pisze ze płyta powinna obsługiwać ten procesor a tak nie jest :? Mam nadzieje że koszt ewentualnej naprawy nie bedzie az tak zabujczy dla portfela :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 lepiej sie dowiedz ile taka naprawa kosztuje,bo jak 70pln to nie wiem czy oplaca sie naprawiac ,jak Abita KT7 mozna za jakies 150pln kupic lub taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...