Skocz do zawartości
kostek8

Dobrej Klasy Zasilacz Do Samochodu I Internet Do Y530

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem Lenovo Y530 i dwa temaciki, poproszę o poradę:

-potrzebny mi teraz zasilacz samochodowy (oryginalny któremu ufam bo jest solidnej konstrukcji 90W) ale taki dobrej klasy może być nawet 50-100 zł droższy tylko niech będzie naprawdę solidny.

- net niewystający z kompa, mam teraz chwilowo pożyczony z PLAYa ale denerwuje mnie coś dyndające z portu USB (no i blokujące bo Y530 ma tylko 3 USB) szczególnie denerwuje mnie konieczność odłączania netu jak wkładam go do torby żeby go gdzieś przenieść. No i myślę tu o jakimś modemie pod express np. czym podobnym do tego: http://allegro.pl/item912065700_modem_opti...1_jak_nowy.html

chyba że znacie coś co działa szybko i mniej wystaje z portu.

Z tego co się dowiadywałem są rozbieżne opinie na temat opcji drugiej czyli modemu HSDPA do środka kompa-ponoć jest w nim miejsce ale nie ma jak anteny wewnątrz poprowadzić bez utraty gwarancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma być niewystające to niestety tylko express (niestety, bo dużo droższe), ale i tak czasami może potrzebować anteny, więc niewiele się będzie różniło od modemu na usb. Albo spróbuj modem na usb, ale na kablu (ja mam HUawei e220, kupiony nowy za 70zetek z bluconnecta i smok ściągnięty w domu w 20min, teraz latam na playu na kartę), co prawda też zajmuje, ale w zestawie masz kabelek z wyjściem usb, więc nic nie tracisz, a taki modem niekoniecznie trzeba odczepiać. [ http://allegro.pl/listing/search.php?strin...&category=0 ]

Co do zasialaczy samochodowych to się nie wypowiem, bo nie mam żadnej wiedzy. Ja osobiście, gdzieś na forum czytałem że jakieś uwalały baterie, albo i komuś laptopa nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi