Radek88 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam. Kupiłem Linksys'a WRT54G v7, żeby móc korzystać w Wi-fi w Laptopie Lenovo N500 (Win XP SP3). Router miał dzielić internet na 2 kompy: po wifi i kablu. Udało mi się ustawić, aby oba dostawały internet kablem, lecz kiedy wyszukuję sieć bezprzewodową w laptopie, wyskakuje mi, że żadna nie znajduje się w pobliżu, chociaż router stoi obok. W routerze ustawiłem tylko żeby dostawał internet przez dhcp i zmieniłem jego MAC na ten od admina sieci, wifi jest włączone na obu urządzeniach i mają ustawiony ten sam kanał; linksys ma połączenie "mixed",a lenovo b/g. Próbowałem wyszkukiwać wifi w lapku z podłączonym netem po kablu jak i po jego odłączeniu. Nie ustawiałem żadnych zabezpieczeń w routerze na wifi, lecz po ich włączeniu nic to nie daje. W pobliżu nie ma żadnych innych połączeń wifi. Jest to moja pierwsza przygoda z routerem i być może o jakichś ustawieniach zapomniałem lub coś robię nie tak... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Pokaż screeny z ustawieniami, bo wróżenie z fusów nic nie da ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek88 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) A nie masz przypadkiem w laptopie wyłączonego przycisku do wifi, włącza się go albo przełącznikiem na laptopie, albo skrótem klawiszowym. Fn + F5 bodajże. Edytowane 20 Lutego 2010 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek88 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) w ustawieniach zaawansowanych karty wifi mam zaznaczone Włącz kartę bezprzewodową @edit w laptopie miałem przełącznik służący do wł/wył WIFI >(. Edytowane 20 Lutego 2010 przez Radek88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Tak wiem, ale bardzo często jest tak, że trzeba mieć włączony przełącznik (fizycznie) oraz do tego jeszcze kombinacja klawiszy Fn + F5. Tak było w moim asusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Ustawienia są jak najbardziej w porządku. Dziwny problem, jakąś kartę wi-fi na usb spróbuj jak masz gdzieś kogoś z takim sprzętem pod ręką to pożycz. W innych miejscach wykrywa ci sieci przez wi-fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...