Kirk42 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam! Na wstępie chciałbym przeprosić, jeżeli trafiłem do złego działu, ale nie bardzo nawet wiem, gdzie szukać pomocy. Mój problem jest nastepujący: Przy włączaniu wielu programów zachowują się one prawie tak jakby nie miały dostępu do internetu, a dlaczego prawie? Już mówię. Na początek MS Outlook 2007, pobiera wiadomości wszystko ok, ale nie pobiera obrazów (domyślnie nie pobiera, jeżeli wchodzę w wiadomość i kliknę pobierz obrazy pojawiają się znane wszystko czerwone krzyżyki wyszukiwałem pomoc w internecie ale nie bedzie to wina outlooka), następnie Nokia Software Updater, gdy włączam program wyświetla się komunikat: Program Nokia Software Updater podjął trzy nieudane próby połaczenia z Internetem. Mogło to byc spowodowane niską jakością połączenia, przerwami w połączeniu, bądź ograniczeniami wprowadzonymi przez zaporę systemu. Podobne problemy mam w programie Nokia OVI Suite, Winamp (nie aktualizuje sie, nie pobiera danych o CD Audio), Revo Uninstaller (nie szuka aktualizacji - nie można połączyc sie z internetem) itd itd... Dodam jeszcze że posiadam Win7, zapora wyłaczona a przed chwilą odinstalowałem ArcaVir (myślałem, ze może on mieć jakiś wpływ) Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Używasz Rutera? Jeśli tak, to wyłącz go na trochę i włącz ponownie. Sam mam ze swoim podobne problemy, w stylu nie działającego internetu przez przeglądarki, a działających komunikatorów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Tak, mam ruter Linksysa, zaraz go zresetuje i podziele się wrażeniami. EDIT: Niestety zresetowanie routera nic nie dało, chciałbym jeszcze nadmienić, że na drugim komuterze, który również ma win7 i arcavira dodatkowo wlaczaona zapore windows nie ma tego problemu EDIT2: Wrzucam log z hijacka ja się na tym nie znam, ale może komuś to cos powie: Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2 Scan saved at 11:35:33, on 20.02.2010 Platform: Unknown Windows (WinNT 6.01.3504) MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385) Boot mode: Normal Running processes: C:\Windows\system32\Dwm.exe C:\Windows\Explorer.EXE C:\Windows\system32\taskhost.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe C:\Program Files\Dell\QuickSet\quickset.exe C:\Program Files\Dell Webcam\Dell Webcam Central\WebcamDell.exe C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD DX\PDVDDXSrv.exe C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe C:\Program Files\HP\HP Software Update\hpwuschd2.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPHelper.exe C:\Program Files\IDT\WDM\sttray.exe C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe C:\Program Files\Common Files\Nokia\MPlatform\NokiaMServer.exe C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\BTTray.exe C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\BtStackServer.exe C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqSTE08.exe C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqbam08.exe C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqgpc01.exe C:\Program Files\Nokia\Nokia Ovi Suite\NokiaOviSuite.exe C:\Program Files\Common Files\Nokia\NoA\nokiaaserver.exe C:\Program Files\PC Connectivity Solution\Transports\NclMSBTSrvEx.exe C:\Program Files\uTorrent\uTorrent.exe C:\Program Files\Last.fm\LastFM.exe C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe C:\Windows\system32\SearchFilterHost.exe R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = O2 - BHO: HP Print Enhancer - {0347C33E-8762-4905-BF09-768834316C61} - C:\Program Files\HP\Digital Imaging\Smart Web Printing\hpswp_printenhancer.dll O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll O2 - BHO: Java Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll O2 - BHO: IEPluginBHO - {F5CC7F02-6F4E-4462-B5B1-394A57FD3E0D} - C:\Users\Daro\AppData\Roaming\Gadu-Gadu 10\_userdata\ggbho.2.dll O2 - BHO: HP Smart BHO Class - {FFFFFFFF-CF4E-4F2B-BDC2-0E72E116A856} - C:\Program Files\HP\Digital Imaging\Smart Web Printing\hpswp_BHO.dll O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\QTTask.exe" -atboottime O4 - HKLM\..\Run: [synTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe O4 - HKLM\..\Run: [QuickSet] C:\Program Files\Dell\QuickSet\QuickSet.exe O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe" O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe" O4 - HKLM\..\Run: [hpqSRMon] C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqSRMon.exe O4 - HKLM\..\Run: [Dell Webcam Central] "C:\Program Files\Dell Webcam\Dell Webcam Central\WebcamDell.exe" /mode2 O4 - HKLM\..\Run: [PDVDDXSrv] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD DX\PDVDDXSrv.exe" O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe" O4 - HKLM\..\Run: [HP Software Update] C:\Program Files\HP\HP Software Update\HPWuSchd2.exe O4 - HKLM\..\Run: [sysTrayApp] C:\Program Files\IDT\WDM\sttray.exe O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe" O4 - HKLM\..\Run: [NokiaMServer] C:\Program Files\Common Files\Nokia\MPlatform\NokiaMServer /watchfiles startup O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'USŁUGA LOKALNA') O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'USŁUGA LOKALNA') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'USŁUGA SIECIOWA') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'USŁUGA SIECIOWA') O4 - Global Startup: BTTray.lnk = ? O4 - Global Startup: HP Digital Imaging Monitor.lnk = C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe O8 - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\EXCEL.EXE/3000 O8 - Extra context menu item: Wyślij obraz do urządzenia &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm O8 - Extra context menu item: Wyślij stronę do urządzenia &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\REFIEBAR.DLL O9 - Extra button: @btrez.dll,-4015 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm O9 - Extra 'Tools' menuitem: @btrez.dll,-12650 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm O9 - Extra button: Pokaż lub ukryj HP Smart Web Printing - {DDE87865-83C5-48c4-8357-2F5B1AA84522} - C:\Program Files\HP\Digital Imaging\Smart Web Printing\hpswp_BHO.dll O13 - Gopher Prefix: O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL O23 - Service: Andrea ST Filters Service (AESTFilters) - Andrea Electronics Corporation - C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\stwrt.inf_x86_neutral_7f2308f435f2c4c1\aestsrv.exe O23 - Service: AMD External Events Utility - AMD - C:\Windows\system32\atiesrxx.exe O23 - Service: Apple Mobile Device - Apple Inc. - C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin\AppleMobileDeviceService.exe O23 - Service: Bonjour Service - Apple Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - Broadcom Corporation. - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe O23 - Service: Diskeeper - Diskeeper Corporation - C:\Program Files\Diskeeper Corporation\Diskeeper\DkService.exe O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe O23 - Service: Usługa iPod (iPod Service) - Apple Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe O23 - Service: Nero BackItUp Scheduler 4.0 - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Nero\Nero BackItUp 4\NBService.exe (file missing) O23 - Service: Protexis Licensing V2 (PSI_SVC_2) - Protexis Inc. - c:\Program Files\Common Files\Protexis\License Service\PsiService_2.exe O23 - Service: ServiceLayer - Nokia - C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe O23 - Service: Audio Service (STacSV) - IDT, Inc. - C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\stwrt.inf_x86_neutral_7f2308f435f2c4c1\STacSV.exe -- End of file - 7649 bytes Edytowane 20 Lutego 2010 przez Kirk42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Nie wiem, jaki masz system operacyjny, ale jeżeli to prawdopodobnie limit TCP/IP half open, ograniczenie wprowadzone od czasów chyba XP sp2. Pogooglaj "half open patch", pobierz wersję dla Twojego systemu i po odpaleniu sprawdź, czy jest limit (prawdopodobnie 10 lub 16). Albo jeżeli używasz torrenta, to sprawdź, czy przypadkiem nie masz jakiejś stałej maksymalnej liczby peerów, której nigdy nie przekracza... Wprawdzie przypominam sobie, że na 7 i Vista SP2 limit miał być zniesiony, ale wiem, że są wersje 7 (RTM też), które go mają. Może któreś KB go ściąga. Sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 (edytowane) dziękuje za odpopwiedź, dwa razy pisałem, że mam win 7 EDIT: Podczas instalacji tego patch wyświetla sie komunikat: "Patch nie jest potrzebny, ponieważ ten system nie ma limitu ilości półotwartych połączeń" Edytowane 21 Lutego 2010 przez Kirk42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Nie napisałeś którą wersję win7, jest ich trochę. Ultimate, buisness i enterprise na pewno nie mają limitu. Home basic ma. Home premium nie wiem. Ale już masz odpowiedź, że to nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Mam wersję Home Premium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...