Skocz do zawartości
Macioch

Piszczacy Bios

Rekomendowane odpowiedzi

mam specyficzny problem, z tego co zauwazylem wystepuje on TYLKO gdy gram w nba 2k10, nastepuje seria (2-20) piskow, ustaje, za chwile znowu. gdy tylko zminimalizuje gre/przejde do menu - piski znikaja

bios award, nie jestem w stanie odnalezc zadnej prawidlowosci w dlugosci/czestotliwosci piskow. (sprawdzlem w faq, kombinacje z rozpiski srednio sie pokrywaja)

zaczynam sie troche niepokoic, czy macie jakies pomysly, co moze byc tego przyczyna?

Edytowane przez Macioch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz 100% pewność ze to głośnik płyty głównej a nie cewki? Podaj swój pełen konfig.

nie, dzwiek pochodzi 'z budy', wiec zalozylem, ze to bios

komp:

core2duo e8400

gigabyte ga-ep45-ds3l

radeon hd4850

patriot 2x2084 800hz

zasilacz coolermaster atx 700w

win xp sp2

jezeli chodzi o temperatury, to sprawdzalem w everescie i wszystkie oscyluja w granicach 52-58 stopni poczas gry, teraz po kilku godzianch pracy bez ciezszych aplikacji (przegladarka, irc, winamp itd) - 44-49

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wkluczone że to cewki... One często piszczą zwłaszcza pod obciążeniem..

Ściągnij OCCT uruchom jako Power supły i patrz na temperaturę proca...

po niespelna 2 minutach zaczelo mi piszczec, faktycznie pokazalo, ze procek za bardzo sie grzeje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi