cherrybloom Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam! Z racji, że jestem w tych sprawach laikiem pomyślałam, że zwrócę się z pytaniem tutaj :-). Szukam nowego dysku na zdjęcia, najlepiej 1Tb, do 300zł. To już bardzo zawęża grono kandydatów. OTO ONI Mam Windowsa XP i dysk 150GB. Windows widzi tylko 120GB, więc zastanawiam się w jaki mądry sposób odzyskać te 30 brakujących (bo chyba musi się dać :)) ) i jak tego 1Tb do użytku przygotować? Jeszcze co do tych dysków z linka. Priorytetem jest dla mnie trwałość danych i jaknajmniejsza awaryjność. Wiem, że w mój skromny budżet nie pozostawia dużego pola manewru w tej kwestii, dlatego tak najbardziej to pytam o firmę, jaką byście mi polecili :-)). Mam jeszcze alternatywę: kupić dysk zewnętrzny, ale nie wiem czy nie mija się to z celem, skoro nie mam zamiaru go nigdzie z domu wynosić, a kilka razy w miesiącu jednak chciałabym do tych moich zdjęć zajrzeć. Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie! :) Magda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) HD103SJ Może dysk jest podzielony na partycje tak, że 30GB zostało. Podaj model dysku, który masz. Edytowane 20 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Tylko HD103SJ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherrybloom Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Hitachi HDS721616PLA380 I trochę się pomyliłam, bo ma 160, a nie jak napisałam 150Gb :) Edytowane 20 Lutego 2010 przez cherrybloom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Mam Windowsa XP i dysk 150GB. Windows widzi tylko 120GB, więc zastanawiam się w jaki mądry sposób odzyskać te 30 brakujących (bo chyba musi się dać :)) )a nie masz czasem Windows XP bez Service Packa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...