Skocz do zawartości
fuxmen

co zrobić??

Rekomendowane odpowiedzi

sprobuj zmatowic papierem sciernym, albo uzyj soczewki rozpraszacej. ale z tym to juz wiecej roboty.

wpadl mi jeszcze jeden pomysl - skierowac diode na cos w rodzaju odblysnika. ksztaltem odblysnika mozesz regulowac w jaki sposob bedzie to cale ustrojstwo swiecilo - cos jak w latarce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmatowiłem ją świeci nawet ale na środku i tak jest widoczny kwadracik z kryształem

zobaczę jak to wyjdzie w moim modzie

mam zamiar w zaślepce na cd wywiercić napis i podświetlić je diodą na baterię lub molexa i to wszytko sterowane przełącznikami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz zakleic plastrem, pergaminem, tasma malarska, pomalowac biala farba, przeszlifowac na szlifierce (ostroznie :lol: )

Jak cos jeszcze wymysle to dopisze :D

Rozumiem ze chcesz zrobic cos takiego:

Dołączona grafika

Jezeli tak, to przy tym nie matowilem leda, tylko zalalem to logo silikonem (bezbarwny) a LED jest przymocowany jakies 10 cm od tego pod CD-ROMem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coś takiego tylko że napis będzie wywiercony małutkim wiertełkiem

mi chodzi żeby zamocować 2 laedy jakieś 5 cm od zaślepkina blaszcze mocowanej do niej i pudłełeczkona baterie oraz żeńskiego molexa na kablu i 2 przełączniki

1 do przełączania molex/bateria

drugi do właczania diod

chcę aby to po prostu dało sie przekładać z kompa do kompa

tzn żeby było mobilne

pomalowałem czarnym piskamiem spirytusowym tył zaślepki żeby świeciło tylko w dziurkach a nie wszędzie i narazie wygląda spoko

tzn nie mam nic zrobione tylko napis i jedna dioda podłaczona do bateri bo sprawdzam ile pochodzi na dwóch paluszkcahc już chodzi 72 godziny :)

jak wykombinuję to to zapodam foty na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi