fuxmen Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 co zrobić aby dioda nie świeciła w jednym kierunku tylko światło było rozpraszane bardziej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 sprobuj zmatowic papierem sciernym, albo uzyj soczewki rozpraszacej. ale z tym to juz wiecej roboty. wpadl mi jeszcze jeden pomysl - skierowac diode na cos w rodzaju odblysnika. ksztaltem odblysnika mozesz regulowac w jaki sposob bedzie to cale ustrojstwo swiecilo - cos jak w latarce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 zmatowiłem ją świeci nawet ale na środku i tak jest widoczny kwadracik z kryształem zobaczę jak to wyjdzie w moim modzie mam zamiar w zaślepce na cd wywiercić napis i podświetlić je diodą na baterię lub molexa i to wszytko sterowane przełącznikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 mozesz zakleic plastrem, pergaminem, tasma malarska, pomalowac biala farba, przeszlifowac na szlifierce (ostroznie :lol: ) Jak cos jeszcze wymysle to dopisze :D Rozumiem ze chcesz zrobic cos takiego: Jezeli tak, to przy tym nie matowilem leda, tylko zalalem to logo silikonem (bezbarwny) a LED jest przymocowany jakies 10 cm od tego pod CD-ROMem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 no coś takiego tylko że napis będzie wywiercony małutkim wiertełkiem mi chodzi żeby zamocować 2 laedy jakieś 5 cm od zaślepkina blaszcze mocowanej do niej i pudłełeczkona baterie oraz żeńskiego molexa na kablu i 2 przełączniki 1 do przełączania molex/bateria drugi do właczania diod chcę aby to po prostu dało sie przekładać z kompa do kompa tzn żeby było mobilne pomalowałem czarnym piskamiem spirytusowym tył zaślepki żeby świeciło tylko w dziurkach a nie wszędzie i narazie wygląda spoko tzn nie mam nic zrobione tylko napis i jedna dioda podłaczona do bateri bo sprawdzam ile pochodzi na dwóch paluszkcahc już chodzi 72 godziny :) jak wykombinuję to to zapodam foty na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...