Marecki306 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Zacznę od początku, kolega dał mi komputer do naprawy oparty na amd 3200+ ECS na agp (s.939), 2x512mb ddr, 6200 GF agp, MC Feel 350w Nie chciał się włączyć, więc posprawdzałem wszystkie możliwe elementy oprócz płyty głównej i procesora bo nie miałem na czym sprawdzić. Uznałem ze jedno z nich musiało paść, więc ze względu na koszta kupiłem inny 3200+. Sytuacja się powtórzyła, wiec kupiłem Ausa A8ne-fm (komputer miał działać wiec nie było sensu płacić więcej za lepszą płytę). Przy pierwszym procesorze płyta po uruchomieniu płyta daje jeden długi sygnał i nic się nie włącza. Przy drugim tylko czarny ekran. Przekładałem ram w inne sloty, dałem inny zasilacz, zresetowałem bios i nadal to samo. Jakieś pomysly co z tym zrobić? Żadnych uszkodzeń nie widać. Kondensatory ok. Już totalnie nie wiem o co chodzi... Czekam na odpowiedz, Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 (edytowane) Zaraz zaraz. Masz dwie różne płyty i dwa różne procki, ale mimo to obie nie działają w różnych kombinacjach. Również ten inny proc 3200+ (Athlon, Sempron ? ) nie działa na tym asusie tak samo jak na ECS ? Wyjmij baterię z Asusa na jakieś 10 minut. Możliwe że obie kostki ram mogą być walnięte, więc zmiana slotu nic tu nie da. Pożycz od kogoś jedną kość 1 GB DDR i sprawdź na nowej płycie i tym nowym procku. Jak nie to sam nie wiem. Zasilacz inny, ale jaki ? MC Feel = Codegen. Czyli chłam. Edytowane 21 Lutego 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Zaraz zaraz. Masz dwie różne płyty i dwa różne procki, ale mimo to obie nie działają w różnych kombinacjach. Tzn ten inny proc 3200+ (Athlon, Sempron ? ) nie działa na tym asusie ? Objawy są podobne ?. Jak tak to nawet obie kostki ram mogą być walnięte. Pożycz od kogoś jedną kość 1 GB DDR i sprawdź na nowej płycie i nowym procku. Jak nie to sam nie wiem. Zasilacz inny, ale jaki ? MC Feel = Codegen ;) Oba athlony 3200+. Na ECS oba nie działają, na Asusie też ale "w jednym jest sygnał". Memki są sprawne, brałem też inne do asusa i to samo. Zasilacz to Feel III (276w na 12V wg tabliczki), z resztą podłączałem chiefteca 350w i to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 (edytowane) To podłącz jeszcze inny mocniejszy. Rozumiem, że karta graficzna też sprawdzana ? Musisz mieć albo wielkiego pecha i kupiłeś 2 walnięte płyty, albo 2 walnięte procki, albo coś jest powodem, że te płyty nie wstają. Edytowane 21 Lutego 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 To podłącz jeszcze inny mocniejszy. Rozumiem, że karta graficzna też sprawdzana ? Musisz mieć albo wielkiego pecha i kupiłeś 2 walnięte płyty, albo 2 walnięte procki, albo coś jest powodem, że te płyty nie wstają.Karty graficzne (bo 2 podłączałem) są na pewno sprawne. Zapomniałem napisać ale gdy kupilem ten drugi procesor mial powyginane lekko nóżki, ale wyprostowałem je, wchodził do socketu i powinien działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Sory za post pod postem, ale problem rozwiązany. Płyta kupiona na allegro była padnięta, oba procki sprawne. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...