Skocz do zawartości
mati_pl

Ap + Dysk (+drukarka?)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po znacznej rewolucji pozostałem z dyskiem 1,5TB(sata) pełnych moich śmieci, laptopem (N) i switch'em (10/100).

W mej głowie zrodziła się myśli by wszystko sobie ułatwić i zrobić bezprzewodowe (jest nawet myśl jak "podpiąć" głośniki przez BT).

Niby idealnym rozwiązaniem wydaje się urządzenie od OvisLink'a ale martwi mnie transfer, zgodnie z testem przegranie filmu to ok 3min może to nie tragedia ale trzeba zająć się dużym dyskiem;/ oraz brak możliwości podpięcia drukarki (nie jest to jakiś straszny wymógł bo nie drukuje non stop ale jak po całości).

Pomysły są takie:

1) kieszeń rj45 + AP N (bez USB) najtańsza opcja

2) kieszeń rj45 + AP N (z USB)

3) kieszeń USB + AP N (2x USB)

4) kieszeń rj45 + AP N (hub USB)

Dobrze by było zrobić by dysk był widziany bez problemu (dysk sieciowy), funkcja torrent'a mile widziana ale nie stanowią priorytetu

Niestety nie mam zielonego pojęcia co kupić, a czas nagli gdyż kieszeń muszę już praktycznie w poniedziałek, najpóźniej we wtorek zamówić, z AP mogę poczekać, tydzień na kablu tragedii nie uczyni z mojego żywota ale potrzebny jest mi stały dostęp do danych.

Aha neta mam z lan'a.

będę wdzięczny za każdą pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi