Skocz do zawartości
Gość unknown210

Obraz W Hp Dv5 Vs. Dell Inspiron 1525.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość unknown210

Witajcie, mam lapka HP dv5 - jest tam Geforce 9600GT czyli karta nawet fajna. Mój brat przywiózł do mnie swojego laptopa - Inspirona 1525 a tam jest zintegrowana słabiutka grafika Intela. Same matryce różnią się od siebie - w Dellu matryca jest matowa a w HP błyszcząca. Powiem wam, że bardziej podobają mi się kolorki w Dellu - dlaczego tak jest? Próbowałem podbić kolory w panelu sterowania Nvidia w moim lapku ale nie mogę uzyskać takiego efektu. Co zrobić? Chciałbym mieć taki obraz jak w Dellu albo podobny chociaż powiem szczerze, że moja grafa jest o niebo lepsza więc obraz powinien być ładniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem szczerze, że moja grafa jest o niebo lepsza więc obraz powinien być ładniejszy.

A co ma model karty graficznej do kolorów? To jest kwestia matrycy i tyle. Grzeb dalej w ustawieniach obrazu, to może w końcu osiągniesz zadowalający efekt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porównaj sobie matryce w innych warunkach, najlepiej zaciemniony pokój i tylko laptopy włączone i wtedy najlepszy uzyskasz efekt porównania. No i weź poprawkę na to że to zupełnie inne matryce - inny odbiór kolorów m.in. przez refleksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi