Gość unknown210 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Witajcie, mam lapka HP dv5 - jest tam Geforce 9600GT czyli karta nawet fajna. Mój brat przywiózł do mnie swojego laptopa - Inspirona 1525 a tam jest zintegrowana słabiutka grafika Intela. Same matryce różnią się od siebie - w Dellu matryca jest matowa a w HP błyszcząca. Powiem wam, że bardziej podobają mi się kolorki w Dellu - dlaczego tak jest? Próbowałem podbić kolory w panelu sterowania Nvidia w moim lapku ale nie mogę uzyskać takiego efektu. Co zrobić? Chciałbym mieć taki obraz jak w Dellu albo podobny chociaż powiem szczerze, że moja grafa jest o niebo lepsza więc obraz powinien być ładniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 powiem szczerze, że moja grafa jest o niebo lepsza więc obraz powinien być ładniejszy.A co ma model karty graficznej do kolorów? To jest kwestia matrycy i tyle. Grzeb dalej w ustawieniach obrazu, to może w końcu osiągniesz zadowalający efekt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 porównaj sobie matryce w innych warunkach, najlepiej zaciemniony pokój i tylko laptopy włączone i wtedy najlepszy uzyskasz efekt porównania. No i weź poprawkę na to że to zupełnie inne matryce - inny odbiór kolorów m.in. przez refleksy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 ja mam hp jak w podpisie i mialem porownanie z dellem studio 1505 czy jakos tak, w nim matryca jest podswietlana ledami no i lekko sie zdolowalem jakoscia tego czegos co mam na codzien, ale tak to juz jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...