piniek69 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 (edytowane) witam mam kartę gts250,hdmi 2xdvi,niestety w lcd tv wysiadło mi złącze hdmi i zostało sprawne 3xrca component,i szukam porad jak ręcznie zrobić taki kabel abym miał obraz na tv,macie może jakieś schematy,które piny we wtyczce dvi polutować,itp... wiem że na allegro taki kabel 15zeta kosztuje i może szkoda zachodu,lecz muszę to podłączyć jak najszybciej proszę o pomoc!!!!! to taki kabel: Edytowane 21 Lutego 2010 przez piniek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Bez obrazy, ale czekasz od wczoraj, a znalezienie tego na google zajmuje minute, ot chocby: http://telewizor.eu/dvi.html A zanim wezmiesz sie za robote, to upewnij sie, ze Twoj TV przyjmuje sygnal RGB na zlaczu Component, bo to nie jest wcale takie oczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Bez urazy, ale 24 godziny Cie nie zbawią. Pełno sklepów na Allegro co oferują wysyłkę w 24h. Zresztą jesteś z dużego miasta. Także poszukaj sobie kabla na jakimś Morele albo coś w tym stylu, a całkiem możliwe, że jeszcze dziś będziesz mógł odebrać taki kabel w ich netpunkcie. Ja ostatnio zamawiałem wcześnie rano kabel VGA do Xbox'a 360 (BigBen) właśnie w Morele i do odbioru miałem jeszcze tego samego dnia po godzinie 16. Może kwestia szczęścia, bo akurat mieli go na stanie. W każdym razie 24 h Cie nie zbawi i będziesz miał pewność, że to będzie działać bez żadnego bawienia się w lutowanie pinów. LoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Jak chce sobie polutowac, to czemu nie? ;) Nie rozumiem problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek69 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 (edytowane) niestety nie udało mi się zrobienie tego kabla,trudno trza go kupić,tylko czy on napewno będzie działał,bo słyszałem że złącze dvi w karcie musi wysyłać sygnał tv-out,lecz moja karta gts250 jest w miarę nowoczesna więc "chyba" powinno chodzić, jak myślicie? znalazłem jeszcze takie ostrzeżenie: "Należy zwrócić szczególną uwagę na to aby urządzenia które posiada gniazdo DVI miało możliwość przełączenia sygnału z DVI na Component - w innym wypadku połączenie nie będzie działało" Edytowane 1 Marca 2010 przez piniek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Powinno działąć - u mnie na 9600gts, jak i na poczciwym GeForce 4MX wszystko działa, więc u Ciebie też nie powinno być problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...