Skocz do zawartości
MrMatikm

Jaki Kupić Słownik Multimedialny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zacznę od tego że przeszukałem forum w poszukiwaniu podobnych tematów i owszem znalazłem, ale z 2008 roku... .

Do rzeczy, poszukuję słownika multimedialnego (na płycie do komputera) angielsko-polskiego oraz polsko-angielskiego (dwa w jednym). Wcześniej pracowałem ze słownikiem Collinsa, ale ciągłe wkładanie płyty do napędu mnie wykończyło. Słownik musi spełniać następujące wymagania:

-działa bez płyty, nawet gdy chcę posłuchać wymowy

-posiada wyszukiwanie fleksyjne

-posiada dużą bazę słów, włącznie z jakimiś wymyślnymi słowami

-ma nagrane słowa po angielsku do ćwiczenia wymowy (wymowa musi być prawdziwa a nie zniekształcona)

-ma obszerne przykłady zastosowania każdego słowa

-posiada liczne frazy dla danego słowa, chodzi mi o to że jeśli np. wpisze "piłka" to pod tłumaczeniem słowa "ball" wyświetli mi się "football", "handball" itd. oczywiście z tłumaczeniem

-dobrze by było, aby posiadał darmowe aktualizacje(ale przeżyje gdyby nie było)

Z góry dzięki za odpowiedź.

Edytowane przez MrMatikm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ten słownik działa bez płyty nawet gdy chcę posłuchać wymowy?

Slownik mi zainstalowali i z pewnoscia plyty caly czas w napedzie nie mialem - a z wymowy czasem tez korzystalem.

Jesli dobrze pamietam, podczas instalacji mozna wybrac, czy wymowa ma byc zainstalowana na HDD - admin zaznaczyl i wsio smigalo.

Zawsze mozesz napisac maila/ zadzwonic do producenta oprogramowania i upewnic sie na 110%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi