MrMatikm Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 (edytowane) Witam, zacznę od tego że przeszukałem forum w poszukiwaniu podobnych tematów i owszem znalazłem, ale z 2008 roku... . Do rzeczy, poszukuję słownika multimedialnego (na płycie do komputera) angielsko-polskiego oraz polsko-angielskiego (dwa w jednym). Wcześniej pracowałem ze słownikiem Collinsa, ale ciągłe wkładanie płyty do napędu mnie wykończyło. Słownik musi spełniać następujące wymagania: -działa bez płyty, nawet gdy chcę posłuchać wymowy -posiada wyszukiwanie fleksyjne -posiada dużą bazę słów, włącznie z jakimiś wymyślnymi słowami -ma nagrane słowa po angielsku do ćwiczenia wymowy (wymowa musi być prawdziwa a nie zniekształcona) -ma obszerne przykłady zastosowania każdego słowa -posiada liczne frazy dla danego słowa, chodzi mi o to że jeśli np. wpisze "piłka" to pod tłumaczeniem słowa "ball" wyświetli mi się "football", "handball" itd. oczywiście z tłumaczeniem -dobrze by było, aby posiadał darmowe aktualizacje(ale przeżyje gdyby nie było) Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 21 Lutego 2010 przez MrMatikm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Czy naprawdę nikt mi nie może pomóc w powyższym problemie? Proszę, ten słownik na prawdę jest mi potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Czy naprawdę nikt mi nie może pomóc w powyższym problemie? Proszę, ten słownik na prawdę jest mi potrzebny. W poprzedniej pracy uzywalem tego i bylem bardzo zadowolony - mysle, ze spelnia Twoje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 A czy ten słownik działa bez płyty nawet gdy chcę posłuchać wymowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 A czy ten słownik działa bez płyty nawet gdy chcę posłuchać wymowy? Slownik mi zainstalowali i z pewnoscia plyty caly czas w napedzie nie mialem - a z wymowy czasem tez korzystalem. Jesli dobrze pamietam, podczas instalacji mozna wybrac, czy wymowa ma byc zainstalowana na HDD - admin zaznaczyl i wsio smigalo. Zawsze mozesz napisac maila/ zadzwonic do producenta oprogramowania i upewnic sie na 110% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 wybiore wersje na pendrive w empiku bo mam najbiliżej a cena b. podobna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...