vicodin Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam, od razu powiem, że googlowałem temat lecz nie znalazłem nic co by pomogło. Otóż nowy komp w firmie chodzi na windows 7 professional x64 i z niego mam dostęp do wszystkich inny komputerów w sieci (XP x6kompów) lecz odwrotnie już nie działa. Dysk na kompie z 7 jest udostępniony, widoczny dla reszty kompów ale jest odmowa dostępu gdy chce się z nim połączyć. Jeżeli udostępnie folder na dysku to w niego mogę wejść. Jest włączone udostępnianie plików zarówno w centrum udostępniania jak i w ustawieniach karty sieciowej. Wyłączone jest udostępnianie chronione hasłem, wyłączone jest również konto gościa. Sieć ustawiona jako firmowa, kompy są w tej samej grupie roboczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Słyszałem o przypadkach, kiedy do udostępnienie całego dysku w 7 bez hasła kończyło się brakiem dostępu. Rozwiązaniem może być, jak już pisałeś, udostępnienie każdego folderu na dysku z osobna, ew. ustawienie hasła i logowanie się na dysk przy jego użyciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...zy-t307786.html Temat był poruszany, poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...