tomekaa Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Jak zrobić żeby pompka włączała się wraz z kompem. Jeszcze jedno pytanko gdzie można kupić pompki eihem (tak się chyba pisze), po jak najniższej cenie, i czy są one dostępne na allegro?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 w FAQu masz temat "pompka zalaczana przekaznikiem" czy jakos tak autorstwa Reeda. Co do pompek to sa dostepne u Mate i w 4MAX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 SZUKAJ! - i tak reed Cie zaraz zje :) Cene pompek sprawdz tez w Disco (www.discotech.waw.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastech Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Tutaj http://www.akwasklep.pl/ znajdziesz nie tylko pompki Eheim. Pomślnego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Jak zrobić żeby pompka włączała się wraz z kompem. Jeszcze jedno pytanko gdzie można kupić pompki eihem (tak się chyba pisze), po jak najniższej cenie, i czy są one dostępne na allegro?? Witam Ja kupiłem Eheim'a 1046 w sklepie zoologicznym na Targowej - nie pamiętam dokładnego adresu (w ciągu budynków między siedzibą Lotka a bankiem, Kredyt Bank chyba, po prawej stronie idąc Targową w stronę Teatru Powszechnego) Tam było najtaniej, te sklepy internetowe mają większe narzuty, a dolicz jeszcze koszty wysyłki. Pozdrawiam An. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Wiem gdzie to jest - w takim pasazu??? Ile dales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Wiem gdzie to jest - w takim pasazu??? Ile dales? Cześć Tak, w pasażu. Tam są dwa wejścia do tego pasażu. Sklep ten jest zaraz przy tym wejściu do pasażu, które jest bliższe Lotka, Stadionu. Drobna poprawka, kupiłem wtedy Eheim'a 1048. Z tym zakupem wiąże się dłuższa historia. Zamówiłem w tym sklepie tego Eheim'a, został specjalnie dla mnie ściągnięty ze Śląska chyba. Miałem zapłacić 235 zł (o ile dobrze pamiętam). W sklepie po otwarciu pudełka okazało się, że obudowa pompki jest w jednym miejscu ukruszona. Pompka działała, mechanicznie była OK. Ten sprzedający w sklepie przejął się sytuacją, bardzo mi zależało na pompce, bez niej nie mogłem uruchomić kompa, naciskałem żeby coś z tym zrobił. Uzgodniliśmy, że jeśli chcę, to on mi ją sprzeda za 150 zł. Ja ją przetestuję i albo ją zwrócę a on mi sprzedą nową z moją dopłatą różnicy ceny albo ja po tym okresie próbnym zostawię tę ukruszoną. Zostawiłem sobię tę ukruszoną, działa bez problemu, obudowę pokleiłem klejem do plastiku. W gwarancji wpisał mi, że sprzedana taniej i że była ukruszona obudowa w momencie zakupu. Moja rada jest taka, żebyś podzwonił po normalnych sklepach, czasem niższe ceny w sklepach internetowych to mit, a trzeba jeszcze doliczyć koszty przesyłki, zaliczenia pocztowego. I chyba łatwiej reklamować w razie awarii. Sama pompka jest prawie bezgłośna, solidnie zaprojektowana i zrobiona. Części ruchome zrobione z ceramiki, wróżą długie życie pompki. Marka Eheim ma opinię mercedesa wśród sprzętu akwarystycznego, stąd chyba ta cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 w FAQu masz temat "pompka zalaczana przekaznikiem" czy jakos tak autorstwa Reeda. Co do pompek to sa dostepne u Mate i w 4MAX. Witam Ja to mam inaczej zrobione. Łatwiej i taniej. Pompka jest podłączona do listwy antyprzepięciowej razem z komputerem. Tak więc muszę włączyć pompkę włączając listwę żeby uruchomić całego sprzęta. Pozdro An. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Witam Ja to mam inaczej zrobione. Łatwiej i taniej. Pompka jest podłączona do listwy antyprzepięciowej razem z komputerem. Tak więc muszę włączyć pompkę włączając listwę żeby uruchomić całego sprzęta. Pozdro An. Mam dokładnie tak samo i imo jest to najpewniejszy sposób włączania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Tez mam pomke na listwie. Nawet jak zapomne wylaczyc to i tak moj Eheim 1250 sie nie obrazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ale po co ma bez sensu prad zuzywac? Przekaznik to zdecydowanie najlepsze rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Chodzi mi o to, ze teraz staram sie listwe wylaczac (czego wczesniej nie robilem). Ale nawet jak nie wylacze (co mi sie rzadko zdarza) to i tak nic sie nie stanie - poza tym taki Eheim 1250 to nie ciagnie za duzo pradu, a jak jest niepotrzebnie wlaczony to i tak max na kilka godzin. Chociaz przekaznik to fajna rzecz. Moze w wolnej chwili zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Faktycznie przekaźnik bardzo ułatwia życię. Nic się nie stanie jak nie wyłączysz pompki, gorzej jak zapomnisz włączyć :P jeśli chodzi o przekaźnik R15 3PDT to kosztuje on ~30 zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Faktycznie przekaźnik bardzo ułatwia życię. Nic się nie stanie jak nie wyłączysz pompki, gorzej jak zapomnisz włączyć :P jeśli chodzi o przekaźnik R15 3PDT to kosztuje on ~30 zł :( Nie zapomne wlaczyc bo jest pod listwe podpieta - jak listwy nie wlacze to i kompa nie wlacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Niby tak, ale to strasznie niewygodne. Zwykly przekaznik kupisz za kilka zloty. Troche roboty i lasnie wstawisz to sobie w listwe albo drugi rozgaleziacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wader Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 :idea: obudowa kompa posiada z reguły z przodu przycisk power czyli zasilanie, jeśli na twoim przycisku jest napięcie 230v to możesz do niego dołączyć pompkę jeśłi ona jest też na to napięcie. Ewentualnie dokup przycisk i wymień tego co masz w kompie (power), lub pogrzeb w zasilaczu tam gdzie masz wyjście 230v na monitor, jęsli twoja pompka nie jest na napięcie 230v a np 5, 12 to dołącz do wyjść w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 wader - ROTFL Ty chyba masz baardzo starą obudowę. A co do podpinania tam, gdzie monitor - to chcesz, żeby pompa cały czas chodziła (o ile w ogóle zasilacz ma takie wyjście)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 :idea: obudowa kompa posiada z reguły z przodu przycisk power czyli zasilanie, jeśli na twoim przycisku jest napięcie 230v to możesz do niego dołączyć pompkę jeśłi ona jest też na to napięcie. Ewentualnie dokup przycisk i wymień tego co masz w kompie (power), lub pogrzeb w zasilaczu tam gdzie masz wyjście 230v na monitor, jęsli twoja pompka nie jest na napięcie 230v a np 5, 12 to dołącz do wyjść w zasilaczu. Ten trick działa z obudowami AT, gdzie przycisk power był podłączony bezpośrednio do zasilacza. W obudowach ATX zasilacz jest włączany przez "impuls" z płyty głównej- przycisk power jest podłączony do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Mam takie dodatkowe pytanie, może się na tym znacie. Jaka powinna być najlepsza średnica wejscia/wyjści bloku wodnego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Mam takie dodatkowe pytanie, może się na tym znacie. Jaka powinna być najlepsza średnica wejscia/wyjści bloku wodnego?? IMHO optymalna to 12mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 a co sądzisz o 8mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Wieksze opory, na CPU radzilbym wieksze, ale jakby na to spojzec z drugiej strony to cpc ma 5mm, tylko sam wiesz jak to dziala. Na tym bym nie oszczedzal na toim miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Nie cpc to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, mam fajny bloczek tylko właśnie ma małe wejsćie/wyjście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 To zrob przejscowke, albo wsadz mniejsza rurke w wieksza :) Tzn. jak musisz miec 8mm a normalnie uzywasz 12/16 to wsadz 1-2 cm rurki 8/10 do 12/16 i po klopocie. Nie bedzie cieklo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Podłącz pompke do listwy ,likwidują włacznik -jeżeli taki pompka ma. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 :arrow: a co powiecie na - 'synchroniczny wlacznik zasilania 700W' z cpc? co prawda jest to cpc, ale moze warte zachodu (29 zl)? tu taj macie wiecej informacji - http://cpc.pl/cgibin/shop?info=w700&sid=5598bb14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przygod Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 :arrow: a co powiecie na - 'synchroniczny wlacznik zasilania 700W' z cpc? co prawda jest to cpc, ale moze warte zachodu (29 zl)? tu taj macie wiecej informacji - http://cpc.pl/cgibin/shop?info=w700&sid=5598bb14 Przy koszcie przekaznika 3zł + kabelki (w moim przypadku 0zł bo ze starego zasilacza) wychodzi troche drogo te 30 zł plus przesyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petes Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 http://www.elektroda.pl/dla_kompa/atx_przerobka.html Ja zrobilem cos takiego za przekaznikdalem 12 zl i dioda tez jakies 50gr i dziala znakomicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16329 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...