BossBolt Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam mam problem z skonfigurowaniem routera Air Live WL-5460AP ponieważ nie wiem jaki tryb wybrać i co w poszczególnych zakładkach powpisywać .Mam internet z Radiowy z Zamościa Połączenie : Antena 5 GHz (podłączona pod zasilacz) --> Air Live WL-5460AP (podłączony razem z kartą sieciową) --> Komputer PC i Laptop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam mam problem z skonfigurowaniem routera Air Live WL-5460AP ponieważ nie wiem jaki tryb wybrać i co w poszczególnych zakładkach powpisywać .Mam internet z Radiowy z Zamościa Połączenie : Antena 5 GHz (podłączona pod zasilacz) --> Air Live WL-5460AP (podłączony razem z kartą sieciową) --> Komputer PC i Laptop. Antena 5 GHz (podłączona pod zasilacz)+ radio rozumie czyli w domu masz "skrętkę" czyli router ma być bramą [tryb]* Gateway i AP dla wi fi bo nie za bardzo napisałeś co ciesz uzyskać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossBolt Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Antena 5 GHz (podłączona pod zasilacz)+ radio rozumie czyli w domu masz "skrętkę" czyli router ma być bramą [tryb]* Gateway i AP dla wi fi bo nie za bardzo napisałeś co ciesz uzyskać 2 na raz tryby ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 2 na raz tryby ??? WAN - przyłącze internetowe możesz to i tak nazywać router jest brama dla urządzeń LAN i AP siej po wi wf typowy router[posiada] * Gateway - porty LAN oraz WLAN współdzielą adres IP i dostęp do interetu podłączonego przez wejście WAN. Funkcja NAT włączona. Port WAN akceptuje IP statyczny, PPPoE, DHCP i PPTP klient. * Brigde - wszystkie porty etheret oraz interfejs radiowy sa połączone. Funkcja NAT jest wyłączona, funkcje związane z WAN nie działają. * Wireless ISP - wszytkie porty ethernet (WAN i LAN) są połączone i wpółdzielą radiowy dostęp do internetu. Funkcja NAT jest włączona. Interfejs radiowy musi być ustawiony w tryb klienta i podłączony do AP providera. Połączenie może być ustlone w zakładce WAN jako IP statyczny, PPPoE, DHCP i PPTP klient. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossBolt Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 WAN - przyłącze internetowe możesz to i tak nazywać router jest brama dla urządzeń LAN i AP siej po wi wf typowy router[posiada] * Gateway - porty LAN oraz WLAN współdzielą adres IP i dostęp do interetu podłączonego przez wejście WAN. Funkcja NAT włączona. Port WAN akceptuje IP statyczny, PPPoE, DHCP i PPTP klient. * Brigde - wszystkie porty etheret oraz interfejs radiowy sa połączone. Funkcja NAT jest wyłączona, funkcje związane z WAN nie działają. * Wireless ISP - wszytkie porty ethernet (WAN i LAN) są połączone i wpółdzielą radiowy dostęp do internetu. Funkcja NAT jest włączona. Interfejs radiowy musi być ustawiony w tryb klienta i podłączony do AP providera. Połączenie może być ustlone w zakładce WAN jako IP statyczny, PPPoE, DHCP i PPTP klient. Zamknąć temat już nie aktualne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...