SPY_NET Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Problem dość nietypowy, a rozwiązania znaleść nigdzie nie mogę. Krótki opis sytuacji. Kilka dni temu, przy nie wyjaśnionych okolicznościach znikną mi z dysku folder gdzie był zainstalowany FireFox (pozostał skrót do FF na pulpicie, jednak przy próbie włączenia prosi o podanie ścieżki) jak również process svhost.exe zaczął zużywał processor w 100%. O ile poradzenie z pierwszym problemem nie było trudne o tyle z drugim niestety już tak. Wyszukałem ok. 5 różnych sposobów na naprawę błędu procesu svhost jednak żaden nie przyniósł skutku. Nie wiele myśląc wsadziłem płytę instalacyjną z Windows XP Professional SP3 do napędu i przystąpiłem do ponownej instalacji systemu. Przebiegła prawidłowo, żądnych błędów w trakcie nie było. Gdy się zakończyła, komputer została automatycznie zresetowany i Windows nie chce się włączyć. Nie pojawia się nawet ekran ładowania, komputer resetuje się zamoczynnie po chwili i tak w koło macieja (pojawia się ekran z możliwościa wyboru trybu awaryjnego, normalnego itp. jednak żadna z wybranych opcji nie powoduje odpalenia XP. Proces formatowania partycji i instalacji powtórzyłem ok 3 razy dla pewności z tym samym skutkiem. Chciałbym nadmienić, że owego krążka używałem poprzednio i problemów nie było. Spróbowałem więc najnowszego Windows 7, i o dziwo nie ma żadnych problemów, odpala się normalnie i działa bez najmniejszych zakłóceń. Borykam się z tym problemem od trzech dni i kończą mi się już pomysły. Sformatowałem wszystkie partycje, usunąłem i stworzyłem ponownie macierz RAID 0, próbowałem różnych kombinacji z kośćmi ram, nic nie przynosi skutku. Jeżeli ktoś ma jakieś przypuszczenia lub pomysły byłbym wdzięczny za wszelaką pomoc. Specyfikacja komputera: Athlon AM2 3500xp+ MSI K7N- Neo 3x 1GB 677 Kingston ATI HD4850 1GB 2x Samsung 7200rpm 250GB (spięte w RAID 0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Spróbuj zainstalować system przy odłączonym kablu od internetu - możliwe, że w czasie instalacji jakiś wirus się wkrada na dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...