Skocz do zawartości
SPY_NET

Windows Xp Sp3 - Brak Możliwości Uruchomienia.

Rekomendowane odpowiedzi

Problem dość nietypowy, a rozwiązania znaleść nigdzie nie mogę.

Krótki opis sytuacji.

Kilka dni temu, przy nie wyjaśnionych okolicznościach znikną mi z dysku folder gdzie był zainstalowany FireFox (pozostał skrót do FF na pulpicie, jednak przy próbie włączenia prosi o podanie ścieżki) jak również process svhost.exe zaczął zużywał processor w 100%. O ile poradzenie z pierwszym problemem nie było trudne o tyle z drugim niestety już tak. Wyszukałem ok. 5 różnych sposobów na naprawę błędu procesu svhost jednak żaden nie przyniósł skutku.

Nie wiele myśląc wsadziłem płytę instalacyjną z Windows XP Professional SP3 do napędu i przystąpiłem do ponownej instalacji systemu. Przebiegła prawidłowo, żądnych błędów w trakcie nie było. Gdy się zakończyła, komputer została automatycznie zresetowany i Windows nie chce się włączyć. Nie pojawia się nawet ekran ładowania, komputer resetuje się zamoczynnie po chwili i tak w koło macieja (pojawia się ekran z możliwościa wyboru trybu awaryjnego, normalnego itp. jednak żadna z wybranych opcji nie powoduje odpalenia XP. Proces formatowania partycji i instalacji powtórzyłem ok 3 razy dla pewności z tym samym skutkiem. Chciałbym nadmienić, że owego krążka używałem poprzednio i problemów nie było.

Spróbowałem więc najnowszego Windows 7, i o dziwo nie ma żadnych problemów, odpala się normalnie i działa bez najmniejszych zakłóceń.

Borykam się z tym problemem od trzech dni i kończą mi się już pomysły. Sformatowałem wszystkie partycje, usunąłem i stworzyłem ponownie macierz RAID 0, próbowałem różnych kombinacji z kośćmi ram, nic nie przynosi skutku. Jeżeli ktoś ma jakieś przypuszczenia lub pomysły byłbym wdzięczny za wszelaką pomoc.

Specyfikacja komputera:

Athlon AM2 3500xp+

MSI K7N- Neo

3x 1GB 677 Kingston

ATI HD4850 1GB

2x Samsung 7200rpm 250GB (spięte w RAID 0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi