Skocz do zawartości
pascual

Problem z dźwiękiem na MSI KT4V

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem z plytą główna MSI KT4V z Athlonem na pokładzie. Problem właściwie dokładnie nie wiem czego dotyczy, jednak licze na pomoc w zlokalizowaniu usterki i sugestię jak to naprawić. Na ww płycie głównej jest wbudowana karta dźwiękowa Realtek AC97. Gdy w Panelu Sterowania>>Multimediach w zakładce audio wybrana jest ta karta, to w trakcie np. oglądania filmów słychać trzaski, chrzęsty itp. co jest dość uciążliwe. Jeśli przełączy się na opcje "kompatybilne urządzenie gier" to wtedy dźwięki z filmów są OK, za to np. w grach efekty dźwiękowe są przesunięte o jakieś 1-2 sekundy (najprostszy przykład to piłka odbija się od słupka co widać na monitorze a dopiero za moment słychać odbicie - fifa2002). Przy domyślnych ustawieniach drugi przypadek nie miał miejsca.

Oczywiście można sobie na zmiane przełączać te ustawienia w dowolnym momencie, ale nie uważam tego za rozwiązanie problemu.

Czekam na Wasze sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam identyczny problem co do tych szelestow :(

niestety reinstall windy nie pomogl :(

szelesty są nawet wtedy gdy nie robie nic na komie

najwiecej jest ich podczas gdy hdd sobie czyta :( szelesty sa w rytm czytania hdd :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:idea:

rozumiem ze obydwaj zrobiliscie podstawowy kork jaki sie robi w takich sytuacjach :arrow: sciagneliscie najnowsze stery dla ALC 650 (bo o ilepamietam to siedzi na MSI) ze strony REALTEK'a i nadalnie widac zmian na lepsze :?:

czy moze tego nie robiliscie - a polecam :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...