pascual Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Witam, Mam pewien problem z plytą główna MSI KT4V z Athlonem na pokładzie. Problem właściwie dokładnie nie wiem czego dotyczy, jednak licze na pomoc w zlokalizowaniu usterki i sugestię jak to naprawić. Na ww płycie głównej jest wbudowana karta dźwiękowa Realtek AC97. Gdy w Panelu Sterowania>>Multimediach w zakładce audio wybrana jest ta karta, to w trakcie np. oglądania filmów słychać trzaski, chrzęsty itp. co jest dość uciążliwe. Jeśli przełączy się na opcje "kompatybilne urządzenie gier" to wtedy dźwięki z filmów są OK, za to np. w grach efekty dźwiękowe są przesunięte o jakieś 1-2 sekundy (najprostszy przykład to piłka odbija się od słupka co widać na monitorze a dopiero za moment słychać odbicie - fifa2002). Przy domyślnych ustawieniach drugi przypadek nie miał miejsca. Oczywiście można sobie na zmiane przełączać te ustawienia w dowolnym momencie, ale nie uważam tego za rozwiązanie problemu. Czekam na Wasze sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 mam identyczny problem co do tych szelestow :( niestety reinstall windy nie pomogl :( szelesty są nawet wtedy gdy nie robie nic na komie najwiecej jest ich podczas gdy hdd sobie czyta :( szelesty sa w rytm czytania hdd :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 :idea: rozumiem ze obydwaj zrobiliscie podstawowy kork jaki sie robi w takich sytuacjach :arrow: sciagneliscie najnowsze stery dla ALC 650 (bo o ilepamietam to siedzi na MSI) ze strony REALTEK'a i nadalnie widac zmian na lepsze :?: czy moze tego nie robiliscie - a polecam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 witam takze mam to plyte i tak jak to powiedziano wyzej nowe stery w moim przypadku pomogly :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...