Skocz do zawartości
metal

Comodo

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że zaznaczyłeś to. Od dawna korzystałem z Comodo poniewaz jako jeden z nielicznych jest darmowy takze dla firm.

Ostatnio jednak dziwne z nim schizy miałem. A to całkowicie zamulał explorera, a to nie chce sie aktualizować. Niby nie zawiele wykrywa na bieżąco. Także przeszedłem z powrotem na AVIRE.

Jednak wciąż szukam czegoś darmowego dla firm - z przeznaczeniem dla klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też od dłuższego czasu używam CIS i zaniepokoiła mnie trochę ta informacja / : tylko nie wiem, czy można się tym rzeczywiście przejmować... żadnych zamulań ; ) nie zauważyłem u siebie, z aktualizacjami w comodo to norma, że wooolno idą, przez co człowiek ma wrażenie, jakby w ogóle nie działały, ale wystarczy sprawdzić w zakładce 'aktywne połączenia', że jednak aktualizacja się ściąga. Z ciekawości przyjrzałem się licencji najnowszego wydania CIS i nie znalazłem w niej takiego wpisu jaki został podany w tym newsie na niebezpieczniku. Oczywiście CIS instaluje bez żadnych pasków itp. pierdół, ani też nie korzystam z żadnego Threatcast. Może ktoś bardziej orientuje się w tym temacie? Czy rzeczywiście może to być zwyczajny 'rush' [ ; konkurencji na produkt, bardzo dobry produkt Comodo?

Edytowane przez metal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sie zwariowac nie dam, uzywam comodo i o tej aferze tez slyszalem ale po pierwsze jest ona chyba sprzed pol roku a po drugie wiekszym "problemem" dla mnie jest to kto sprzedal moje dane firmie ktora wydzwania do mnie z reklamami niz to czy comodo wie jakie filmiki ogladam na youtube. Dopoki nie bede mial na ten temat czegos wiecej zmieniac nie zamierzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi