fake4r Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Witajcie Mam dylemat co do kupna monitorka. Obecnie siedze przy samsungu t220 od ponad roku. W którym juz po miesiącu wyskoczył subpixel :lol: a po za tym ma tragiczne podświetlenie matrycy. Czerń osłabia :sad: W związku że kupiłem xboxa to pojawiła się opcja zmiany monitorka na cos full hd z hdmi. Jaki byście polecili ? Budżet to około 700zł. Chciałbym coś do 24' Druga sprawa monitor musi mieć złącze audio abym mógł puścić sygnał do głośników (creative p5800 - aux in przez mini jack) w przypadku gdy podepne konsole przez hdmi. Czy tak w ogóle da się ? Co powiecie o LG W2361V-PF ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Zamiast wymieniać jednego gniota na innego gniota, dozbieraj kolejne 700zł do NEC EA231WMi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Dzięki za offtop :) Jakbym chciał monitor za 1400 to bym napisał budżet 1400zł <_< A co myślicie o ASUS VH226H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Dzięki za offtop :)Po prostu nie wiem jaki jest sens przesiadać się z Fiata 126p na Fiata 126p :) Czyli ... po co ta cała zmiana? Tylko dla dodatkowego wejścia i napisu "Full HD"? ... można i tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Chcę podłączyć xboxa cyfrowo nie analogowo - gdyż mam teraz kabel vga (tani) i obraz jest z poświatą delikatną - cień. A jeśli mam wydawać kilkadziesiąt złotych na org kabel vga to wole dołożyć jeszcze trochę do nowego monitora i podpiąć to cyfrowo przez hdmi tak jak ma być. W porządku, ale powiecie że dlaczego nie podłącze kablem hdmi->dvi ? :) A to z takiego względu że musiałbym dodatkowo kombinować z dźwiękiem przez dokupywanie adaptera lub kombinowaniem z rozbieraniem kabla vga lub org z composite z konsoli. (jak wiadomo jest problem ze zmieszczeniem obu wtyczek na raz) Po drugie wyeliminować paski czyli z 16:10 na 16:9. A po trzecie przesiąść się na coś z lepszą czernią, bo tu przebija strasznie podświetlenie. Wiem że TN czernią nie grzeszą ale nie jestem aż tak wybredny, a myślę że wiele modeli ma lepszą od mojego. Edytowane 23 Lutego 2010 przez fake4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Przyjrzyj się bliżej produktom Benq np: tym modelem opartym na podświetleniu led -> http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/807411 Na zagranicznych forach zdobywa bardzo dobre noty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Brak HDMI co go dyskwalifikuje z miejsca. Inne modele mają HDMI za to brak wyjścia audio które jest niezbędne abym miał dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Brak HDMI co go dyskwalifikuje z miejsca. Inne modele mają HDMI za to brak wyjścia audio które jest niezbędne abym miał dźwięk. Tobie to by się widzę po prostu TV przydał ;) ... chyba nie ma monitora z wyjściem audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 http://www.allegro.pl/item924661162_full_h...0000_1_hit.html Proszę, pierwszy lepszy z audio. Tak masz rację tv by się przydał ale z racji iż po pierwsze nie dysponuje miejscem na tv, po drugie nie mam tyle pieniędzy, a po trzecie muszę mieć monitor aby korzystać z komputera, więc pozostane przy monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 http://www.allegro.pl/item924661162_full_h...0000_1_hit.html Proszę, pierwszy lepszy z audio. Tak masz rację tv by się przydał ale z racji iż po pierwsze nie dysponuje miejscem na tv, po drugie nie mam tyle pieniędzy, a po trzecie muszę mieć monitor aby korzystać z komputera, więc pozostane przy monitorze. faktycznie monitory z tunerem kosztują więcej jednak 2 w 1 to spory plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 faktycznie monitory z tunerem kosztują więcej jednak 2 w 1 to spory plus.Model który podałem nie ma tunera :) Po za tym jest mi on zbędny - nie oglądam telewizji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 o monitorach mówiłem ogólnie (o wszystkich) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake4r Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 (edytowane) x Edytowane 24 Czerwca 2014 przez fake4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...