Skocz do zawartości
wistler

Problem Z Komunikatorami

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że rzecz tyczy się protokołu GG, a nie samego programu (I think so), to wrzuciłem do osobnego tematu.

Sieć - D-Link DIR-600, dwa kompy po WiFi, systemy Win 7 Pro oraz Win 7 Pro x64. Na pierwszym Eset, na drugim Avira, zapory włączone z wyjątkiem na Gadulca / Tlena. Na drugim komputerze często występuje takowy błąd (tlen i gadu): loguję się do komunikatora, status dostępny, wyślij wiadomość i w momencie wciśnięcia "wyślij" komunikator się rozłącza. Protokół tlenu wydaje się pracować normalnie... Webgadu się nie rozłącza, ale mam wrażenie że wiadomości w ogóle nie wychodzą / dochodzą. Straty pakietów - raczej nie, ping nie zwraca strat.

Wywalanie się występuje (I think so) ponadto w momencie, gdy dwa kompy są online i jeden wyśle komuś wiadomość, to drugiego wywala z padu. Drugi user twierdzi, że on może normalnie rozmawiać, choć widzę po statusach, że jak wyślę wiadomość i wyjdzie ode mnie, to jego wywali.

Raz po raz da się z kimś porozmawiać, ale na próbę wiadomości do trzech dostępnych ludków, jeden odpowiada 'affirmative', coś nie halo.

Sieć na automacie, nie chciało mi się nic ustawiać. Grupa domowa nie utworzona, patrz obok.

WTF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. IMO temat nadal nadaje się do tematu o GG, tudzież W7.

2. Nie napisałeś, jaka to wersja GG oraz Tlen.

3. Zacząłbym od najnowszych wersji tych programów, bo starsze nie koniecznie muszą dobrze pracować na W7.

4. Sprawdź, jak to wygląda np w WTW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. IMO temat nadal nadaje się do tematu o GG, tudzież W7.

2. Nie napisałeś, jaka to wersja GG oraz Tlen.

3. Zacząłbym od najnowszych wersji tych programów, bo starsze nie koniecznie muszą dobrze pracować na W7.

4. Sprawdź, jak to wygląda np w WTW.

2 & 3. Tlen 6 i 7 beta, Gadu 10 i webgadu.

4. WTW zaraz ogarnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi