Skocz do zawartości
Ilumir

Karta Graficzna Do Starego Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż spartoliła mi się poprzednia karta graficzna (wszędzie błedy graficzne, nawet w BIOS'ie :(), i potrzebuje nowej karty, tylko nie jakiejś super wypasionej bo i po co mi taka skoro procesor jej nie uciagnie.

Potrzebuje czegos optymalnego do 200 zł (chyba nie bedzie problemu).

Procesor intel pentium e2160.

Ram to jakieś samsungi stare 533 Mhz 2 kości po 1GB.

Zasilacz Corsair 400 W.

Poprzednia karta to GeForce 8500 GT od Inno 3D (chłodzenie pasywne).

Oczywiscie szukam karty ze złaczem PCIe. Z góry dziękuje za każdą sugestie :). Nie jestem zwolennikiem Ati ani Nvidii więc nie ma znaczenia dla mnie kto jest producentem itp itd.

Edytowane przez delmaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No karta w okolicach 200 złotych kosztuje więcc moja górna granica. Fajnie to wygląda tylko nie wiem czy jest sens taką kupowac. Procesora nie zamierzam podkręcac, nie lubie sie bawi w rzeczy nieznane a pozatym leci na boxowym chloddzeniu a nie mam kasy na nowe.

A zastosowanie to filmy internet, muzyka i drobne pracki (Projektowanie stron i takie rozne dupsy). W gry tez gram więc pod tym kątem też może byc karta dopasowana (tak zeby cs source dobrze dzialal :) ).

Acha tak przy okazji to max rozdzielczosc w jakiej bede pracowal to 1280x1024.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do hd5450 nie trzeba nawet podkręcać kompa. To rupieć na 64bitowej pamięci :/

Jak chcesz mało wydać i mieć wydajną grafę to kup hd3650, można go wyrwać za stówę a karta znacznie wydajniejsza od obecnej twojej.

btw do e2160 można bez obaw pakować nawet i hd4670 i będzie to miało sens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce by wybredby ale wszystkie są uzywane, fakt niektore maja gwarancje ale nie mam zaufania do uzywanego sprzetu z allegro.

A cp myslicie o Gainward 9500GT 512MB 128bit DDR2 albo o 8600GT z pamieca 256 DDR3 ? Obie mieszcza sie w 2 stowkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obydwie mniej więcej podobne wydajnościowo, lekko wydajniejsze od hd3650. Ale jak już ma być nowa zakładając górną granicę to jednak radeon 4650

http://www.allegro.pl/item935712865_karta_...powercolor.html tu z wysyłką byłby za bite 2 stówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziękuje po prostu jeśli chodzi o sprzęt to wolę nowy i na gwarancji.

Wezmę chyba tego radka tylko powiedzcie mi czym się rózni ten http://www.proline.pl/sklep.php?p=GIGA+R465OC-1GI od tego podanego wyżej na allegro.

Dla mnie to chyba to samo tylko że z giga ramu, a kupiłbym bo mam blisko do proline :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- inny producent

-wiecej pamięci (ale i tak tego nie wykorzystasz)

-większy wentyl (tak na oko)

-lekko wyższa cena (nawet pod dodaniu kw)

-odrobine wyższe taktowanie rdzenia (można to skorygować)

Większych róznic nie ma. Bierz to co uważasz - na tej grafie od biedy pograsz w nowe gry, oczywiście stosownie obniżając detale i rozdziałekę. Jeżeli chodzi o nowy sprzęt to nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz

Nie głupią grafą z oferty proline jest GT220 http://www.proline.pl/sklep.php?p=GAINWARD+GT220+512 Ale o tym czy jest ona lepsza od 4650 niech już się eksperci wypowiedzą. Na pewno szybsza od gf9500 na ddr3 ;)

Edytowane przez Maqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nie chce jakiegoś demona wydajnośći. CHce poprostu grafike do starego kompa, bo poprzednia mi padła i chce załatać tą luke. Nowego kompa pewnie kupie za rok wiec do tego czasu ma mi pochodzić karta.

I wydaje mi się że ten radek będzie odpowiedni, fakt mógłbym kupic używanego ale wole nie (taki uraz z dzieciństwa) bo i tak w super nowe gry na pc'cie grać nie będe... Od tego mam konsolke ;)

Jeszcze tylko jedno pytanko mam, bo ten rade zabiera od 100W do 170W i czy mój Corsair 400 to pociagnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tylko jedno pytanko mam, bo ten rade zabiera od 100W do 170W i czy mój Corsair 400 to pociagnie :)

170w to nie pobiera nawet hd4870.

Ta graficzka - hd4650 ma małe wymagania odnośnie energii - max 50w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi