PiotrK Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Nabyłem ja sobie płytę Gigabyta GA-SQ800 i Radka Hercules'a 9100 (3D Pr..itd), zainstalowałem windę i podziwiam. Obraz na telewizorze żyletka, na monitorze to samo ( choć przy odtwarzaniu filmów w Divx-ie w telewizorze nie pojawiają się napisy, a na monitorze są ). Chcąc się dowartościować po takim zakupie odpaliłem 3DMark'a 2001 i szczęka mi opadła - piękne pionowe paseczki, kilka prób to samo. Zainstalowałem kilka gierek, żadna nie ruszyła. Spróbowałem wszystkich sterow jakie są dostępne - kaszanka. I co, mam szykować sznur i szukać gałęzi ? Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 na poczatek to szykuj flashera i zapodaj mu bioska.. inszego a puzniej to juz tylko do sklepu z tem ew jakies dzewko :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Nabyłem ja sobie płytę Gigabyta GA-SQ800 i Radka Hercules'a 9100 (3D Pr..itd), zainstalowałem windę i podziwiam. Obraz na telewizorze żyletka, na monitorze to samo ( choć przy odtwarzaniu filmów w Divx-ie w telewizorze nie pojawiają się napisy, a na monitorze są ). Chcąc się dowartościować po takim zakupie odpaliłem 3DMark'a 2001 i szczęka mi opadła - piękne pionowe paseczki, kilka prób to samo. Zainstalowałem kilka gierek, żadna nie ruszyła. Spróbowałem wszystkich sterow jakie są dostępne - kaszanka. I co, mam szykować sznur i szukać gałęzi ? Piotr Było wałkowane po wielokroć 8) Zasiłka nie wyrabia i Radek prądożerca powoduje te zwisy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 yep, to zasilka, nic na razie nie flasciach!, tylko poszukaj lepszego zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 to pewnie jeden z tych wadliwych hercow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 to pewnie jeden z tych wadliwych hercow.Jaki tam wadliwy... :? normalne objawy słabej zasiłki i tyle miałem identyczną sytuację i wielu forumowiczów też. 99%, że winny jest zasilacz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Oby Wasze słowa stały się prorocze, jutro wyrwę porządną elektrownie i sprawdzę, (psiakrew myślałem że 300W wystarczy 8O ) Odezwę się po próbie. Na razie Wszystkim dzięki !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Gów.no tam nie zasiłka. Miałem u siebie 3 herce 9100 ostatnio, a zasiłke mam tą co w podpisie- na wszystkich paski :evil: Kupowałem dla kumpla- u niego to samo... PiotrK, masz tu topica o wadliwych hercach 9100, poczytaj sobie: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30497 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Gów.no tam nie zasiłka. Miałem u siebie 3 herce 9100 ostatnio, a zasiłke mam tą co w podpisie- na wszystkich paski :evil: Kupowałem dla kumpla- u niego to samo... PiotrK, masz tu topica o wadliwych hercach 9100, poczytaj sobie:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30497 ee tam, herc 8500 le, na za slabej zasilce dzialal ok, az do momentu kiedy odpalalem giere3d/3dsmarka/etc. pojawialy sie pionowe pasy i zwis. po wymianie zasilki wszytko chodzi gites :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 No chyba właśnie to napisałem- że to niekoniecznie wina zasiłki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 mi tam sie te pasy czasem przy o/c pojawią :( chyba przysedl czas na zmiane zasilki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Wymieniłem kartę na Sapphire 9100 128MB DDR, przed chwilą odpaliłem sprzęt i chodzi aż miło :P . Bez podkręcania wyciąga w 3DMark'u 8402. Myślę że jak już wszystko sobie w sprzęcie dopasuję, to może się skuszę na kręcenie. Dzięki Wam wszystkim za pomoc. Pozdrawiam :lol: Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Dziś na fabrycznych ustawieniach w 3DMark'u poleciało - 8578. I co Panie i Panowie o tym sądzą. Dobrze, czy źle? A może jakieś sugestie? Trzymta się! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Herc był wporzo, to wina zasiłki kiedys tez tak miałem,kupilem fortona i miodzio wszystko chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Dziś na fabrycznych ustawieniach w 3DMark'u poleciało - 8578. I co Panie i Panowie o tym sądzą. Dobrze, czy źle? A może jakieś sugestie? Trzymta się! Piotr. 8500 tys na p4 2.4ghz ?????????? to bardzo kiepsko ; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 podkrec karte to będziesz miał koło 10k ale i tak na pIV słabo.. sprawdz jakie masz taktowanie bo niektóre mają żaniżone taktowanie a te z 128mb to chyba napewno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 W życiu jeszcze nie podkręcałem :( , ale od poniedziałku spróbuje, a tak naprawdę nie wiem od czego zacząć, przeglądałem forum o podkręcaniu, ale szczerze mówiąc połowy z tego nie kumam :oops: . Może za karę Bozia rozum po trochu zabiera. Jeśli ktoś ma cierpliwość i stalowe nerwy to chętnie skorzystam z pomocy. No i dobrze by było żeby ta pomoc była po polsku. Pozdrawiam! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Dziś na fabrycznych ustawieniach w 3DMark'u poleciało - 8578. I co Panie i Panowie o tym sądzą. Dobrze, czy źle? A może jakieś sugestie? Trzymta się! Piotr. u mnie max na 8844 :) przy max wykreconej karcie, wiec twoj wynik nie zachwyca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Dziś na fabrycznych ustawieniach w 3DMark'u poleciało - 8578. I co Panie i Panowie o tym sądzą. Dobrze, czy źle? A może jakieś sugestie? Trzymta się! Piotr. u mnie max na 8844 :) przy max wykreconej karcie, wiec twoj wynik nie zachwyca Wczoraj przy znacznym udziale Pinkiego trochę podkręciłem, i oto co mi wyszło Sapphire 9100 128mb 250/200@280/265 9800 3D mark - na standartowym chłodzeniu. To już chyba nie tak żle? Pinki, jeszcze raz dzięki!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 soix poszlo :) napisz co zrobiliscie z ta karta bo sam jestem ciekaw bo u mnie max sie kreci na 265/247 :/ i nie wiem co z tym zrobic, zalozenie radiatorkow daje mi gora 2-3MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 soix poszlo :) napisz co zrobiliscie z ta karta bo sam jestem ciekaw bo u mnie max sie kreci na 265/247 :/ i nie wiem co z tym zrobic, zalozenie radiatorkow daje mi gora 2-3MHztak właściwie to nic szczególnego, odpaliłem PowerStrip'a v3.30.366 i po trochu dawałem do góry. Ram się podkręcał dużo stabilniej niż rdzeń. Po każdym podbiciu 3DMark i Nature i tak do skutku. Wiatrak standartowy i brak radiatorów na pamiątkach, ale jakoś poszło. I to tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...