dolly Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Witam! Mam problem i bardzo proszę o pomoc. Posiadam dwa komputery: stacjonarny PC oraz Laptop Problem polega na tym,że nie mogę uzyskać połączenia z internetem na laptopie ( odłączyłam kabel z PC i podłączyłam do laptopa). Internet mam z UPC. Czytałam tutaj na forum porady co mam z takim problemem zrobić,ale sęk w tym,że gdy wpisuję na PC (aby uzyskać adres MAC) w start->uruchom->cmd->ipconfig/all ,to mój PC nie wyświetla mi adresów,a wręcz wyskakuje info,że źle wprowadzona została nazwa!!!!! Wiem na pewno,że wpisywałam ją dobrze. :? Sprawdzałam też na laptopie karty sieciowe.Mam dwie: 1. Atheros AR8131 PCI-E Fast Ethernet Controller 2. Karta sieciowa BROADCOM 802.11g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) ipconfig /allZapomniałeś spacji. Na bank jest filtrowanie MAC i dopóki nie zmienisz w urzadzeniu to nie będziesz miał połączenia. Najlepiej kup sobie router (80-90PLN) i będziesz miał rozdzielony internet na obydwa urządzenia jednocześnie. Edytowane 23 Lutego 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 W UPC powinno wystarczyć zresetować modem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolly Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 ipconfig /allZapomniałeś spacji. Na bank jest filtrowanie MAC i dopóki nie zmienisz w urzadzeniu to nie będziesz miał połączenia. Najlepiej kup sobie router (80-90PLN) i będziesz miał rozdzielony internet na obydwa urządzenia jednocześnie. Fakt,nie dałam spacji. Bardzo dziękuję za odzew na moją prośbę.Jeśli nie uda mi się nic zrobić z tym,to wówczas kupię router. dziękuję za pomoc :rolleyes: W UPC powinno wystarczyć zresetować modem. A jak się resetuje modem??? Czy wystarczy odłączyć go od sieci???? Wybacz to pytanie,ale nie znam się na tym :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Dokładnie zresetuj modem odłączając go od prądu. @Bumel Dolly to kobieta ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolly Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) Dokładnie zresetuj modem odłączając go od prądu. @Bumel Dolly to kobieta ... ;) Tak zrobiłam i niestety nie pomogło :sad: Ale udało mi się zdobyć dane z PC-ta,tj. adres fizyczny,maskę podsieci itp. Problem jednak w tym,że nie wiem gdzie mam te dane wpisać w laptopie??? Nie chcę na ślepo wpisywać,bo boję się,że zepsuję :razz: Dodam,że mam program VISTA Edytowane 24 Lutego 2010 przez dolly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Nic nie musisz wpisywac. Adres ip powinnas otrzymac automatycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 wygląda na to ze IP jest przypisywanie do Mac-a karty użyj SMAC 2.0 aby mieć identyczny mac jak na Pc-stacjonarnym adres mac kary Pc-stacjonarny odczytasz poleceniem ipconfig/all ustawienia z automatu dalej obowiązują czy to DHCP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...