FuXx^ Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) Witam serdecznie. Może wy mi odpowiecie na pytanie odnośnie gwarancji na taki dysk. Laptopa kupiłem w 2008 w listopadzie. Wiec mam gwarancje do października 2010. I dysk mi niestety wypluł parę bad sectorow. W związku z tym chciałbym go oddać na gwarancje, bez oddawania całego laptopa. Jest to seagate momentus 5400. Czy jak wyjmę taki dysk i wyśle do seagate to uznają mi gwarancje na niego ? Czy muszę oddawać całego laptopa ? Bo nie mogę sobie zbytnio pozwolić aby wysyłać całego laptopa z powodu głupiego dysku. Acha.. Jeszcze jedno. Mianowicie, jesli po skanowaniu tego twardego w mhdd wyskoczylo mi ponad 160 uncr to dysk juz jest totalnie od odrzutu ? Bo moge go normalnie odpalic i skopiowac spora wiekszosc danych. Pozdrawiam UPDATE: Przy 16% ma juz 1200 uncr ;) Nie wiem czy to zle, czy super zle czy tragedia i do kosza hehe Edytowane 25 Lutego 2010 przez FuXx^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Widzę, że na tym forum się niczego nie dowiem. No dobrze. Idziemy dalej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Bo takie rzeczy 100 razy szybciej i pewniej można się dowiedzieć w serwisie/sklepie, gdzie kupiłeś sprzęt. Czasami wystarczy odrobinę wysiłku umysłowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam serdecznie. Może wy mi odpowiecie na pytanie odnośnie gwarancji na taki dysk. Laptopa kupiłem w 2008 w listopadzie. Wiec mam gwarancje do października 2010. I dysk mi niestety wypluł parę bad sectorow. W związku z tym chciałbym go oddać na gwarancje, bez oddawania całego laptopa. Jest to seagate momentus 5400. Czy jak wyjmę taki dysk i wyśle do seagate to uznają mi gwarancje na niego ? Czy muszę oddawać całego laptopa ? Bo nie mogę sobie zbytnio pozwolić aby wysyłać całego laptopa z powodu głupiego dysku. Acha.. Jeszcze jedno. Mianowicie, jesli po skanowaniu tego twardego w mhdd wyskoczylo mi ponad 160 uncr to dysk juz jest totalnie od odrzutu ? Bo moge go normalnie odpalic i skopiowac spora wiekszosc danych. Pozdrawiam UPDATE: Przy 16% ma juz 1200 uncr ;) Nie wiem czy to zle, czy super zle czy tragedia i do kosza hehe Pytanie ile jest gwarancji na dysk i od kiedy sie zaczela. Z fusów się nie wywróży. Zadzwon do serwisu/sklepu/dostawcy i sie dowiesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 tyle co na całego laptopa zazwyczaj...toshiba przysyła kuriera z dyskiem na wymianę...nie wiem jak inni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Ale po co jest tutaj jakakolwiek dyskusja? Każdy zainteresowany zadzwoni do serwisu i spyta się w jaki sposób serwisowany jest dysk od laptopa. W przypadku ASUSa wysyłałem całego laptopa bo dodatkowo poprosiłem o wymianę zawiasów matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Jak byście Panowie "mądrzy" zauważyli, zadałem również pytanie odnośnie stanu dysku. Ale to trzeba przeczytać cały watek.. i tutaj zaczynają się chyba schody dla niektórych. Powtórzę. Chciałem się również dowiedzieć, jak 1200 uncr przy 16% ma się do stanu dysku ? Jest to już totalne zabicie, bo dysk jako tako wykrywa i idzie z niego coś jeszcze kopiować. A 3 partycje na nim wcześniej utworzone wykrywa normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Jak masz 1-2 UNC to już lecisz na gwarę, bo od tego jest gwara. Dysk to nie LCD, gdzie producent zezwala na istnienie 2-3 martwych pixeli. Jak możesz dysk odpalić, to odpal i kopiuj wszystko na inny dysk bez zastanowienia. Część danych może się okazać uszkodzona, ale i tak lepsze to niż nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...