Skocz do zawartości
SirTomash

Obudowy a raczej zailacze Codegen Za albo Przeciw

Zasilacz codegen.Skopcil Ci sie ??  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Zasilacz codegen.Skopcil Ci sie ??

• Tak
      15
    • Nie
      32
    • Nie uzywalem
      15

Rekomendowane odpowiedzi

nie krecilem...tylko chodzil 24h...rok...malo skopcil sie...z jakim hukiem:)...ale co do napiec to nie bylo wielkich odchylen moze tylko za czesto sie zmienialy...ale teraz mam cichutkiego enlighta...miodzio..

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj konfig to ahtlon xp 1700+, mobo DFI AD77, grafa winfast geforce2 Ti, pamiec 256 DDR 333, hdd seagate 40GB, cdrom i 2 karty sieciowe. To wszystko podpiete pod codegena 300W- problem jest tego typu ze napiecie -5v mam ponad limit-aktualnie przy tej konfiguracji wynosi ponad -5,5v.

Reszta napiec jest wporzo-mozecie mi cos poradzic? wymienic zasilacz, czy co zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem 3 Codegeny 300W,

jeden sie zjaral (na szczescie nic za soba nie pociagnal),

kupilem drugiego - wiatrak zaczal wysiadac i z zasilacza mozna bylo poczuc smrodek, nie czekalem az sie zjara wywalilem caly zasilacz,

trzeci nie potrafil utrzymac normalnych napiec na konfigu z podpisu poszedl do komputera z cel. 1700 ktorego skladalem dla znajomej jakos sobie radzi.

Obecnie jade na chieftecu dualfan 360W i od paru miesiecy zadnych problemow z zasilaczem. A zaplacilem za niego 255 pln, czyli mniej niz za poprzednie 3 Codegeny za ktore razem zaplacilem ok. 280 PLN. Ale tak to bywa jak chce sie oszczedzic i kupuje tanie gowno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy piszą o zasilaczach <= 300W. A co z 350 i 400 W? Słyszałem, że szczególnie ten ostatni dla Codegen-a wyszedł całkiem przyzwoicie. W każdym razie- jak chcecie kupić budę i zasilacz, kupujcie wszystko oddzielnie.

mialem wlasnie tego 400w i wymienilem na enlighta 250 :)

napiecia skakaly i byly za niskie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem feel 300w z redulacja termiczna wentylatora i byl tak samo dziadowski jak codeshit300w i megabajt 350w. napiecia skakaly, grzal sie bardzo, a regulacja termiczna dzialala przez 2 minuty. pozniej wiatrak wchodzil na max obroty i juz na nich pozostawal.

Kupilem obudowe od MODE.COMa. Ma zasilacz FEEL 300W.

Jak na pierwszy dzien jestem zadowolony

BO W KONCU DOWIEDZIALEM SIE CZEMU SB MI CHU**** DZIALAL.

TO WINA CODEGENA - JAK NA PODKRECANIE PROCKA + JAKIS RADEON TO SIE W ZUPELNOSCI NIE NADAJE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie krece to zasilacz swietny. Jak krece to zasilacz hmm... rowniez o dziwo swietny - dziwne.

dziwne dziwne bo chyba zaraz swinie i krowy zaczna latac promami na ksiezyc ;) :lol:

code szajs to ostatni syf - nie dosc ze zle trzymal napiecia nawet na niepodkreconym sprzecie (antek 1.4 K7T Turbo LE) to jeszcze ciachacz wyslal mi dwa razy mobo do naprawy :x az w koncu padl i kupilem sobie porzadna bude z 400W w srodku ktora dziala mi dzielnie do dzis 8)

takze wg mnie codeszajs ma tyle do jakosci i solidnosci wykonania co.... ech szkoda slow - jest to syf jakich malo, producenta tego ciacha

Ja mam 400W. Moge pokazac log po 100000 3dmarkach i innych dziwactwach przy podkreceniu sprzetu oczywiscie. Dam glowe uciac, ze nie spadnie mi 3.3 ponizej 3.25V, a 5V NIGDY nie spadlo ponizej 5.04V - testowalem juz takimi rzeczami, ze recze za to co mowie.

Trafila mi sie sztuka i juz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie krece to zasilacz swietny. Jak krece to zasilacz hmm... rowniez o dziwo swietny - dziwne.

dziwne dziwne bo chyba zaraz swinie i krowy zaczna latac promami na ksiezyc ;) :lol:

code szajs to ostatni syf - nie dosc ze zle trzymal napiecia nawet na niepodkreconym sprzecie (antek 1.4 K7T Turbo LE) to jeszcze ciachacz wyslal mi dwa razy mobo do naprawy :x az w koncu padl i kupilem sobie porzadna bude z 400W w srodku ktora dziala mi dzielnie do dzis 8)

takze wg mnie codeszajs ma tyle do jakosci i solidnosci wykonania co.... ech szkoda slow - jest to syf jakich malo, producenta tego ciacha

Ja mam 400W. Moge pokazac log po 100000 3dmarkach i innych dziwactwach przy podkreceniu sprzetu oczywiscie. Dam glowe uciac, ze nie spadnie mi 3.3 ponizej 3.25V, a 5V NIGDY nie spadlo ponizej 5.04V - testowalem juz takimi rzeczami, ze recze za to co mowie.

kaeres-tyle postow, a jeszcze nie wie, ze nap[iecia sie mierzy miernikiem..... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, czy zasilacz rubikon=codegen mogl sie uszkodzic po podlaczeniu do niego wiatraka na +V12 i -5V, gdzies kiedys wyczytalem ze takie podpinaie nie sluzy zasilacza, czy moglobyc to przyczyna uszkodzenia zasilacza (komp sie wlacza, ale zaraz resetuje)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajcie

zamiezam zmienic płyte,proca,ram na natka 1700+ ECS sis746 2x256DDR 333 i pytanie(codegena 250w sprzedaje)

jak zasilacz do tego?? do max 70zł!! znalzałem 2 na allegro :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13059549

parametry techniczne to:

Zasiłka 350W, pobór 3A. Zgodny z ATX 2.03.

+3.3V - 14A

+5V - 25A

+12V - 14A

-5V - 0,5A

-12V - 0,8A

i hunKay 300w za 60zł!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13278907

i czy to nei jakaś podpucha z nim?? za 60zł?? czasami z odpadów nie jest?? czy ajk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaeres-tyle postow, a jeszcze nie wie, ze nap[iecia sie mierzy miernikiem..... :/

Mam program wiec podaje z niego. Mozesz mi powiedziec jakim sposobem okreslisz spadki napiec przy pomocy miernika po calym dniu pracy kompa w obciazeniu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używałem IMPET 300W ale to to samo co codegen. Nie spalił mi się ale powyżej fsb 150 powodował zawiechy na grafice. Po wymianie na FSP chodzi wszystko ok. Reasumując zasiłka była dobra do 1,8 GB.

Zgadazam sie w 100% Tez mam takiego IMPETA i proc chodzi 10x180 super stabilnie a jak podniose magistarale do 181 albo mnoznik na 10,5 to mi 3dMarka nie przechodzi i do pulpitu wraca. Lipa i tyle

Do 1800MHz owczem spoko i nawet ladnie trzyma napiecia ale wyzej lipa staszna.

Teraz poluje na Chiefteca 360W! Znalazlem w Białymstoku taki za 195 pln, czy oplaca sie za ta cene? A moze cos innego do 200pln jakis mniej firmowy 400W ( dobrze trzymajacy napiecia rzecz jasna)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam program wiec podaje z niego. Mozesz mi powiedziec jakim sposobem okreslisz spadki napiec przy pomocy miernika po calym dniu pracy kompa w obciazeniu ?

do tego uzywam miernika z pamiecia.....

ustawia sie wnim co ile ma dokonywac pomiaru, zapisuje chyba 200 pozycji.....

a jak nie masz takiego, to co jakis czas sprawdzasz....tez mi problem...

albo zostawiasz wetkniete probniki w odpowiednim miejscu i kierujesz webcama na miernik :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam badziewnego kondongena 300W - 3.3V/14A. O dziwo napięcia podaje od prawie dwóch lat prawidłowo. Jednak nie mogę za bardzo się pobawić w podkręcanie - dławi się :(

Tak więc odradzam

Nie wiem jak się zachowują te nowe kondongeny 400W....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Codegena 300W-250XA1-moze są jakieś serie lepsze i gorsze ja nie mam narazie z nim problemu(mam go już prawie rok),kręce grafikę i proca,wytrzymuje jak narazie,komp jest bardzo stabilny(zero zwisów itp..)

Szczerze powiem że troszkę się przejołem tym że może mi się parę rzeczy pojarać czy da się to jakoś przewidzieć albo coś jakieś oznaki je....bania się zasiłki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...