Skocz do zawartości
BejekCzytaTo

Proszę O Pomoc W Zakupie Komputera Do 1500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wyjeżdżam za granice za kilka dni i mam zawaloną głowę tym wyjazdem więc nie mam zbytnio czasu na szukaniu po forum podobnego tematu do mojego. Jeżeli taki w ogóle istnieje to przepraszam.

Szukam komputera do 1500 zł z jakąś lepszą kartą graficzną jak 1g i z takim procesorem który wykorzysta tą moc. Szukałem na allegro i na innych stronach ale nie zauważyłem tam nic co by mnie zaciekawiło. Proszę o pomoc w wyborze komputera.

Najlepiej żeby to były linki np. z allegro czy z innych takich witryn www

Z góry dzięki, Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, chcę kupić komputer już złożony, nie chce na części. A do tego dokupywałbym monitor 19 chyba że lepszym rozwiązaniem byłoby wybrać większy w celu wyciśnięcia z tej karty tego co się da aby grało się jak najlepiej za te pieniądze. Jeżeli tak to napisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh...

Nie ma komputerow zlozonych i z czesci ;] Wszystkie sa skladane z czesci roznych. Problemem jest to ze sprzedawca chcac zarobic sklada zestaw tak by jak najwiecej zarobic na nim. Wklada dobry proc, choc czesto jest to tylko wysokotaktowany a nie wydajny procesor, karte ktora ma duzo pamieci nie wazne jak lipna jest i jakos to sie sprzedaje. Ludzie leca na liczby. Sprzedawcy szukaja wlasnie takiego łosia (patrz lustro) ktory mysli ze zestaw od nich rozni sie czyms od tego ktory mozna zlozyc samemu. W "gotowych" zestawach jest slaby dysk, slaba grafa, ram no name, zasilacz najczesciej tragedia rownie czesto no name, buda plastik chinski jak najtanszy najlepiej z lcd bo "wypasna" i super gratisy typu choinka zapachowa do Fiata 126p.

Najwiecej sensu ma kupno 22" ale masz male fundusze wiec mozesz brac 19. W kompie za 1500 zl nie trzeba sie bac ze monitor ograniczy karte :P niestety ale nie licz na super wydajne konstrukcje.

Znalezc ten temat to pikus, szkoda ze sam nie potrafiles ;/ przyklejony i doskonale widoczny:

http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Zestawy-K...0r-t247005.html

@edit

Dodam jeszcze ze wiele sklepow sklada PC jezeli sa kompletne. Przykladowo polecany tu esc.pl sklada za free, jesli tylko dopiszesz w uwagach prosbe o zlozenie do kupy czesci. Nie jest to trudne, ale sprzedawcy wychodza do ludzi i robia to za nich :P Zreszta w "osiedlowym" sklepie tez mozesz spokojnie skladac PC ze swoich podzespolow, malo to wiekszosc sprzedawcow ktorzy notabene znaja sie slabo :P a nawet jesli to i tak chca tylko zarobic odradzi Ci gotowe supiermarketowe zestawy lub te z allegro.

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi