Skocz do zawartości
B3T0N

HYDORIUM - KOLEJNE FOTKI - 2 NOCNE FOTKI :P

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie bardzo fajnie :D ... jedynie co się przyczepię do pustej powierzchni nad zasiłką. Jakoś tak to dziwnie wygląda :wink:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie bardzo fajnie :D ... jedynie co się przyczepię do pustej powierzchni nad zasiłką. Jakoś tak to dziwnie wygląda :wink:  

Pozdro

bo tam wyladuje zbiornik z pompka - robie WC inside

Zapomniałem, pisałeś o tym wcześniej.

Już sobie wyobrażam przeżroczysty, poświetlony zbiornik z wodą :) Może by z pleksi zrobić zbiornik w "kwadratowym kształcie", wygrawerować cosik i podświtlić z krawędzi 8) 8O To może być nawet niezłe. Poddaje to Twojemu przemyśleniu :wink:

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie super ,tylko jakos ten smok malo widoczny :( Acha zmien sobie tapete na pulpicie bo szpeci monitor  :wink:

wiem ze smoczek malo widoczny bo jeszcze nie dopasowalem ustawienia katod aby padalo swiatlo i zeby podswietlalo smoczka - wszystko w swoim czasie

hehe tapeta jest taka bo mialem formata i ghostowalem sysa - juz zmienilem na czarne tlo :D

aha ! co do zbiorniczka to bedzie zrobiony z plexy 5mm i na zlaczkach od mate'a - do niego bedzie wchodzic PH802 - wiec bedzie troszke duzawy ;)

gdzies za 3 tygodnie mod bedzie mniej wiecej ukonczony (heh mody sie nigdy nie koncza:P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to są nocne foty jak w dzień były robione :P  

Pokaż foty bez bocznej ścianki bo chciałbym zobaczyć jak te katody zamontowałeś i pokaż co to na tej szybie wygrawerowałeś :)

pozdrawiam

mam bardzo ciemny pokoj i wieczor sie zblizal , wiec juz bylo w miare ciemno :P:P:P:P:P

jutro dorzuce foty bo dzisiaj juz nie wezme cyfraka bo akumulatory sie laduja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles w chieftecu sie zdziwil jak bralem czerwona i zielona - powiedzial  

ze jestem pierwszym niestandardowym braczem katodek - bo  

nie bralem niebieskiej ;)

Czyli mam zrozumiec,ze jeden jasno zielony kolor bedzie kijowy?

A tak lubie ten kolorek.. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles w chieftecu sie zdziwil jak bralem czerwona i zielona - powiedzial  

ze jestem pierwszym niestandardowym braczem katodek - bo  

nie bralem niebieskiej ;)

Czyli mam zrozumiec,ze jeden jasno zielony kolor bedzie kijowy?

A tak lubie ten kolorek.. :wink:

ten zielony jest wyjebisty - tylko napisalem - koles sie zdziwil ze biore nietypowa konfiguracje katod :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten zielony jest wyjebisty - tylko napisalem - koles sie zdziwil ze biore nietypowa konfiguracje katod :D

Oki,dzieki,podniosles mnie na duchu :wink:

Ahm,i nie omieszkam wyrazic opinii

Ladne oswietlenie,aczkolwiek mam do tego pare uwag :wink:

-Troche slabe niebieskie oswietlenie

-Nierowne wielkosci obszarow oswietlenia 3 kolorow (tzn.

niebieskiego jest duzo,a red i green troche malo)

-Umiescilbys widocznie zrodla oswietlenia u czerwonego

i niebieskiego,tak jak z zielonym

Aha i podkreslam,ze wiem,ze to wersja beta i ze sie postarasz o lepsze efekty :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki,dzieki,podniosles mnie na duchu :wink:

Ahm,i nie omieszkam wyrazic opinii

Ladne oswietlenie,aczkolwiek mam do tego pare uwag :wink:

-Troche slabe niebieskie oswietlenie

-Nierowne wielkosci obszarow oswietlenia 3 kolorow (tzn.

niebieskiego jest duzo,a red i green troche malo)

-Umiescilbys widocznie zrodla oswietlenia u czerwonego

i niebieskiego,tak jak z zielonym

Aha i podkreslam,ze wiem,ze to wersja beta i ze sie postarasz o lepsze efekty :wink:

Pozdrawiam

widze ze czuwasz - wyjasnie jakie jest moje przeslanie kolorow , bo bezrozumnie to tez tego nie montowalem

otoz

jak widac na zdjeciach - czerwony kolor podswietla miejsca najbardziej chajcujace sie czesci - czyli okolice proca , NB , pamieci i konczy sie on mniej wiecej przy karcie graficznej - granicy tego goraca - chyba wiesz co mam na mysli ;) - a wiadomo co oznacza czerwony color - HOT !!! :twisted:

zielony jest to barwa neutralna - nie oznacza ona ani goraca , ani chlodu - jest dla peryferiow przeznaczona ;)

natomiast niebieski color kojarzy sie z chlodem i woda i wlasnie tam gdzie jest niebieska katoda , bedzie wlozone moje chlodzenie wodne ....

chyba mniej wiecej wiadomo o co chodzi ;) :D

fakt - jest to jeszcze wersja beta - katoda niebieska lezy sobie ot tak na gorze , dlatego nie daje takiego efektu jeszcze , ale wszystko w swoim czasie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak widac na zdjeciach - czerwony kolor podswietla miejsca najbardziej chajcujace sie czesci - czyli okolice proca , NB , pamieci i konczy sie on mniej wiecej przy karcie graficznej - granicy tego goraca - chyba wiesz co mam na mysli ;) - a wiadomo co oznacza czerwony color - HOT !!! :twisted:

zielony jest to barwa neutralna - nie oznacza ona ani goraca , ani chlodu - jest dla peryferiow przeznaczona ;)

natomiast niebieski color kojarzy sie z chlodem i woda i wlasnie tam gdzie jest niebieska katoda , bedzie wlozone moje chlodzenie wodne ....

Hmm.. dwoma slowami, genialny pomysl :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wczoraj zacząłem się brać za moda mojego cedeszajsa (zdałem maturkę i mogę zrealizować pomysły), zacząłem od zatkania dziury po wentylu z tyłu obudowy i zrobienia w jej miejsce blaszki z dziurkami na węże, później pomalowałem środek na jasny kolor srebrny - i efekt taki, że wygląda to trochę ładniej, ale w gruncie rzeczy to jak się nie przyjrzeć, to nie widać co zostało pomalowane a co nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi