Arczi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Witajcie, sprawa ma się tak że niedługo w pokoju będę miał remont i wyleci mi telewizor, tak więc jedyna opcja oglądania telewizji u mnie w pokoju będzie poprzez monitor od kompa. Monitor to Samsung 931BW. I teraz moje 3 pytanka odnośnie wydajności tego, tzn. która opcja byłaby najbardziej opłacalna, biorąc pod uwage fakt, że moge dać na to max powiedzmy 400-450zł. 1. Kupić teraz do kompa jakąś dobrą kartę telewizyjną i tv oglądać na obecnym monitorze 2. Kupić do obecnego monitora jakiś dobry tuner TV. 3. Sprzedać ten monitor (ma 19 cali) i kupić nowy (20 cali) z wbudowanym tunerem tv. Która opcja byłaby najlepsza ? tzn. zapewniałaby najlepszą jakość obrazu ? Biorąc też pod uwage fakt, że za ten mój obecny monitor dostałbym pewnie z 300zł, więc w 750zł bym się musiał zmieścić w monitorze z wbudowanym tunerem tv, a jakość ewentualnego nowego monitora nie może być gorsza jak w obecnym. Czekam na opinie fachowców, pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 przeczytaj sobie ten http://www.pcworld.pl/pojedynek/75.html artykuł być może ci pomoże.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 powiem ci tak:miałem tuner - padaka a dobry kosztuje - ani to wygodne ani obraz to jakas rewelka.....potem miałem kartę compro - spoko opcja pod vistą - media center nagrywanie itp no ale by coś obejrzeć to odpalanie kompa - też lipa na dłuższą metę.....potem kupiłem monitor z hdmi i olałem to wszystko bo mam dekoder hd z kablówki i wystarcza bez tunerów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoYeK Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 A co sadzicie o zewnętrznych kartach TV? Opłaca się bardziej kupić zwykły monitor i i podłączyć pod niego taką kartę? Czy może jakiś niezwykły monitor jeżeli potrzebuje sprzętu posiadającego złącze SCART, zwykłe wejście antenowe i oczywiście DVI? Jeżeli można prosiłbym o konkretne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Czy może jakiś niezwykły monitor jeżeli potrzebuje sprzętu posiadającego złącze SCART, zwykłe wejście antenowe i oczywiście DVI? Jeżeli można prosiłbym o konkretne propozycje. Jeśli potrzebujesz złącza SCART to w grę wchodzą tylko monitory z tunerem, inne takiego wejścia nie posiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...