Klost Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Witam Posiadam nieszczęsną płytę ECS K7S5A i procka DURON 900. Magistralę ustawiłem na 124. Więcej poszła tylko na DDR, które niestety nie były moje i musiałem zwrócić :cry: I tu pojawiają sie problemy: O co dokładnie chodzi z tym dzielnikiem? Jak sprawdzić ile on wynosi? Czy reszta mojego kompa jest bezpieczna? Nie piszcie, że to już było, bo spędziłem trochę czasu szukając takich postów i jasnej (dla mnie) :oops: odpowiedzi nie znalazłem. Niestety w tych sprawach nie jestem najlepszy i potrzebuję "łopatologicznej" odpowiedzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Witam Nie piszcie, że to już było, bo spędziłem trochę czasu szukając takich postów i jasnej (dla mnie) :oops: odpowiedzi nie znalazłem. Niestety w tych sprawach nie jestem najlepszy i potrzebuję "łopatologicznej" odpowiedzi :D za mało sie starałes odpowiedzi znajduja sie na forum SZUKAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Niestety dokładne przeszukanie 50 tematów po 40 postów graniczy z cudem. Jak zresztą pisałem nie jestem biegły w tej materii, a 90% informacji była dla mnie zbyt ogólnikowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 bylo duzo o tej plycie na fsb124 bedzie mnoznik 1/4 raczej bo w wiekszosci plyt wlacza sie przy fsb>120 ,wiec miales bezpieczne pci 31 ,az do bolu bezpieczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 dzięki wielkie KGB ...napisałeś "az do bolu bezpieczne" a jakie przestaje być bezpieczne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 dzięki wielkie KGB ...napisałeś "az do bolu bezpieczne" a jakie przestaje być bezpieczne? na k7s5a nie ma bardzo w czym przebierac bez vmoda mobo, mi max komp wstał na 150/150 ale był niestabilny na 166 to juz kosmos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 przy fsb 150 wlacz sie dzielnik 1/5, opnizej jest 1/4 a stabilne fsb 166 uzyskalem wymieniajac gluta pod radiatorem na chipsecie i wrzucajac fsb 166 w windzie.... juz 100 pisalem o bledzie w ukladzie pll uniemozliwiajacym odpalenie z biosu fsb 166 wg mnie "niebezpieczne" jest pci ponizej 30 i powyzej 40..... ale kazdy inaczej rozumuje pojecie bezpiecznie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 dzięki wielkie KGB ...napisałeś "az do bolu bezpieczne" a jakie przestaje być bezpieczne? ponizej 27 zaczynaja sie krzaki na monitorze przez slaby sygnal miedzy plyta,a grafika,ale ponizej 30 nie da sie teraz zejsc (sprawdzalem to na fsb55 i 50 na celeronie) powyzej pci 38 juz trzeba zaczac chuchac na HDD ,ale w sumie na pci 50 lecialem i sprzet zyje wszystko jest dla ludzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...