DooDah Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 witam oto mój problem Ex625 leży właśnie po raz 3 w serwisie. Główny problem to wysypywanie się komputera podczas grania - słynne poblemy z k. graficzną. Udało się skonsultować z Panem Grzegorzem (konsultant?!) i tu zaczęły się kolejne schody. Generalnie serwis proponuje wymianę karty na model 4670 DDR2 1024 MB!!. Jak wszyscy wiemy, karta ta jest mniej wydajna a co za tym idzie, jest to zabieg nielegalny! Poprawcie, jeśli się mylę. Pan konsultant uparcie twierdzi, że w/w karta ma porównywalne parametry do DDR3-ki. Serwis twierdzi, że układy opierające się na pamięci DDR2 1024MB i DDR3 512 MB charakteryzują się takimi samymi parametrami (jak już wspomniałem) co ponoć potwierdzają "ichne" testy... Wg MSI "ogólnie karty są takie same"... Nie chce się rozwodzić nad wyższością kart w programach czy grach, wiadomo, że czasami 1024 DDR2 będzie lepsza, choćby dla progrmów do rysowania Solid. Jak zacząć walkę, kiedy serwis idzie w zaparte, że karty są niemalże identyczne? (znane mi są metody obniżania zegarów, jednak nie tak powinna wyglądać naprawa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Levuss Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 witam oto mój problem Ex625 leży właśnie po raz 3 w serwisie. Główny problem to wysypywanie się komputera podczas grania - słynne poblemy z k. graficzną. Udało się skonsultować z Panem Grzegorzem (konsultant?!) i tu zaczęły się kolejne schody. Generalnie serwis proponuje wymianę karty na model 4670 DDR2 1024 MB!!. Jak wszyscy wiemy, karta ta jest mniej wydajna a co za tym idzie, jest to zabieg nielegalny! Poprawcie, jeśli się mylę. Pan konsultant uparcie twierdzi, że w/w karta ma porównywalne parametry do DDR3-ki. Serwis twierdzi, że układy opierające się na pamięci DDR2 1024MB i DDR3 512 MB charakteryzują się takimi samymi parametrami (jak już wspomniałem) co ponoć potwierdzają "ichne" testy... Wg MSI "ogólnie karty są takie same"... Nie chce się rozwodzić nad wyższością kart w programach czy grach, wiadomo, że czasami 1024 DDR2 będzie lepsza, choćby dla progrmów do rysowania Solid. Jak zacząć walkę, kiedy serwis idzie w zaparte, że karty są niemalże identyczne? (znane mi są metody obniżania zegarów, jednak nie tak powinna wyglądać naprawa) Z tego co wyczytałem na notebookcheck to model z pamięciami ddr2 wydajności +- radeona 4650 więc jest wolniejszy niż model 4670 z pamięciami ddr3. Skutecznym rozwiązaniem problemu jest ponoć obniżenie taktować 4670 z ddr3 o kilka Mhz. Mam takie pytanie do Ciebie bo Twój lapek jest już 3ci raz w serwisie. Czy po naprawach gwarancyjnych lapek nie zosta porysowany, podrapany, źle złożony?. Na te przypadłości skarży się wiele osób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...