maziboss Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 POstanowilem sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> za podkrecanie pamieci :) Nie wiem ile z nich wycisne ale zacznijmi od tego: Mozecie mi wyjasnic co to za funkcje DRAM CAS Latency 2.5 Bank Interleave Disabled Precharge to Active (trp) 3T Active to precharge (tras) 6T Active to CMD (tred) 3T I teraz co mam zmienic ?? Czy jest mozliwosc calkowitego uszkodzenia ramu ?? Co mam zrobic jak komp nie wstanie ?? Moje pamiec to TwinMoss 256MB (266 mhz) Z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 co do znaczenia tych parametrów to szukaj(przetłumaczenia).Ustawienia agresywne to wszystko jak najnizej.Czyli CAS na 2, TRP NA 2t I tak dalej.Na starcie daj dla pamiećie wyższe napiecie np +0.3V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Y Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 I teraz co mam zmienic ?? Czy jest mozliwosc calkowitego uszkodzenia ramu ??oczywiscie ze nie ma, laduj ile napiecia wlezie... najlepiej podciagnij do pamieci szyne +12V, wtedy wydajnosc automatycznie wzrosnie o okolo 10% oczywiscie dla nas, overclockerow nie jest to zadowalajacy wynik proponuje pociagnac bezposrednio z zasilacza +150, lub nawet 300V to da nam pewien zapas jesli chodzi o podkrecanie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 I teraz co mam zmienic ?? Czy jest mozliwosc calkowitego uszkodzenia ramu ?? oczywiscie ze nie ma, laduj ile napiecia wlezie... najlepiej podciagnij do pamieci szyne +12V, wtedy wydajnosc automatycznie wzrosnie o okolo 10% oczywiscie dla nas, overclockerow nie jest to zadowalajacy wynik proponuje pociagnac bezposrednio z zasilacza +150, lub nawet 300V to da nam pewien zapas jesli chodzi o podkrecanie.... stary qrwa nie dosyc ze jestes nowy to jeszce jakies herezje piszesz zamiast sie nasmiewac z kolegi to bys mu wytlumaczyl to co chce wiedziec to fakt nie poszukal ale to nie znaczy zebys go odrazu zjezdzal i wysmiewal :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 nie wiem czy wogóle ten DFI ma podwyższanie napięcia, ale spróbuj zwiększać timinigi na bardziej argesywne, ustaw procesor na FSB jakim chcesz i zobacz jak zachowuja sie pamięci, jeśli działają stabilnie zwiększaj timingi, gdy zmieniasz na argresywne i nie chcą działać, to podwyższasz napięcie, co z reguły pomaga. musisz sie zastanowić nadtym czy chcesz mieć moc w procesorze (duże FSB) i słabe timingi, czy pogodzisz to między sobą. mnirjsze FSB i wyższe timingi jak komp nie wstanie to zresetuj bios - zworką (zazwyczaj obok baterii biosu) pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 oczywiscie ze nie ma, laduj ile napiecia wlezie... najlepiej podciagnij do pamieci szyne +12V, wtedy wydajnosc automatycznie wzrosnie o okolo 10% oczywiscie dla nas, overclockerow nie jest to zadowalajacy wynik proponuje pociagnac bezposrednio z zasilacza +150, lub nawet 300V to da nam pewien zapas jesli chodzi o podkrecanie.... Dzieki za rady, a na temat tej wypowiedzi nie udziel zadnego komentarza No moze takie maly: Sa ludzie klamki ale calych drzwi nie widzialem :wink: Jeszcze raz dzieki Poprobujemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...