MaziFTW Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 (edytowane) Cześć ! Mam mały problem z którym męczę sie już drugi dzień i nie wiem o co chodzi.Zaczne od tego że dostałem od znajomego peceta który się "popsuł".Specyfikacja: Celeron 1,7 , 2x 256 ram ddr 133 mhz , geforce mx440se , płyta nie jest "podpisana" i codegen 300w :lol2: Na pierwszy rzut oka wyglądało wszystko dobrze , jednak po przeglądnięciu i wyczyszczeniu wszystkie zauważyłem że kondensatory na płycie głównej są wypukłe [ znajdują się one zaraz obok procesora].Cały ten sprzęt podłączyłem pod zasilacz OCZ żeby zobaczyć czy ruszy i niestety nie ruszył z tym że wentylatory się kręcą , karta sie grzeje procesor też się grzeje a bios nie wydaję żadnego dzwięku jednak jak wyjmę pamięci to odzywa się.Tak więc podejrzeniem była płyta jednak zakupiłem nową podłączałem wszystko i znów takie same objawy , teraz takie pytanie , wygląda to bardziej na uwalony procesor czy grafikę ? z racji tego że nie mam możliwości sprawdzenia tych dwóch podzespołów wolę zapytać może ktoś miał juz podobny problem. edit:Pewnie ktoś zaraz zapyta czy podłączyłem monitor :) tak , jest podłączony. Bios też restartowałem milion razy. Edytowane 26 Lutego 2010 przez MaziFTW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Pożycz od kogoś grafę i sprawdź czy ten komp wstanie. Swoją drogą to ta konfiguracja nawet do XP SP3 się nie nadaje. Co ty chcesz z tym robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 jesli bios nie daje dzwieku to 99,9% plyta do wymiany... zdemontuj wszystkie podzespoly, podlacz sam spiker i zasilacz - zobacz czy da znak zycia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaziFTW Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 @Chris1981 To ma być pecet pod internet , słuchanie muzyki nic więcej od niego nie chce <3 @adas123 Wszystko odłączone i spiker "pika" jak powalony :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Sorry, ale nawet do takiego zastosowania się nie nadaje. Nawet You tube na tym komfortowo nie przeglądniesz - niedługo przechodzi tylko na IE 8, i analogiczne najnowsze wersje Chroma, Firefoxa itd. które te 512MB Ramu ci zjedzą po otwarciu kilku zakładek... Aktualnie bottom line to jest 1GB ramu DDR 400, procek Athlon 64 lub odpowiednik Intela, o porządnym dysku twardym i jako takiej grafie nie wspomnę. To już nie te czasu kiedy "do przeglądania netu" starczało byle jakie biurowe barachło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 @Chris1981 To ma być pecet pod internet , słuchanie muzyki nic więcej od niego nie chce <3 @adas123 Wszystko odłączone i spiker "pika" jak powalony :o wkladaj poszczegolne komponenty i sprawdzaj czy pika i czy jest zmiana...pika jak powalony bo nie ma zadnego hardwaru... pozatym jesli i tak chcesz kozystac z plyty to wypadalo by wymienic kondziolki - choc mialem p3 ktory mial rowniez troche napuchniete kondziolki ale dzialal normalnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Obstawiam grafikę, ale najlepiej będzie sprawdzić na innej, co by się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Sprawdzałeś pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...