Piechu Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 ?? Ale przeciez Intel ma takie dzielniki jak SIS 645 wiec w czym problem bo interesujesz sie intelem Remik. Wiec to ze ASUS P4S333 nie ma dzielnika 1/5 to jest wina plyty ( czy tez biosu) a nie SIS'a ? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 MSI 645Ultra... Zalety: - bardzo tania - dobre wyniki podkrecania (2,3 GHz z 1,6A) - Pieknie gra z DDR 266 o/c 340 MHz Wady (przynajmniej u mnie): - makabryczna niekompatybilnosc z softem SISa - problemy z USB w Win XP, po restartach czasem nie widzi mychy - po zainstalowaniu sterow IDE SISa... nie czyta plyt z napedow CD/DVD - Ster AGP w Win2k doprowadza do totalnego crashu systemu - wywala mi sie dosc czesto IE6 - Maksymalnie 1,6V na procku ... co i tak jest fikcja bo podaje ok 1,55V - Brak zmiany V na mem. Zmiana biosu nie pomogla... pytanko do posiadaczy ASUSA P4S333: Czy macie podobne problemy? Musze zmienic plyte... do tej pory moj lider Asus P4B266 zaczyna ustepowac miejsca plycie Gigabyte na Intelu oraz... Asusowi na SIS645. Na co mam zmienic? Czy dalej bawic sie w SISa? Szczerze to jestem zwolennikiem plyt Asus+Intel lecz gdy kupowalem P4 musialem niestety liczyc kase... pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 [ Wady (przynajmniej u mnie): - makabryczna niekompatybilnosc z softem SISa - problemy z USB w Win XP, po restartach czasem nie widzi mychy - po zainstalowaniu sterow IDE SISa... nie czyta plyt z napedow CD/DVD - Ster AGP w Win2k doprowadza do totalnego crashu systemu - wywala mi sie dosc czesto IE6 - Maksymalnie 1,6V na procku ... co i tak jest fikcja bo podaje ok 1,55V - Brak zmiany V na mem. Zmiana biosu nie pomogla... Ja te plyte polecalem znajomemu jako rewelacja za ta kase,dobrze ze mial dolozyc 130zl i nie ma tych problemow co ty bo bym sie chyba musial przeprowadzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 hehe a ja mam problem... naszczescie miks sterow SIS AGP dla Win XP i refernecyjnych IDE Microsoft dla SIS pozwala stabilnie pracowac przez wiele godzin (grafika, webmastering) natomiast kazda proba zabawy z plikami video konczy sie restartem :) Cieszy mnie jedno.... takie same objawy wystepuja przy ustawieniach proc/pamieci 1600/266 jak i przy 2176/340 :D :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...