Skocz do zawartości
rscl

Bardzo Wolny Internet Wifi, Tp-link Tl-wn353gd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem, prawdopodobnie z kartą wi-fi. Zazwyczaj wolę sam sobie radzic z problemami dotyczacymi spraw komputera, pisze w ostateczności, więc ta ostatecznosc nadeszla.

Sprawa wygląda tak:

niedawno zainwestowałemw Windows 7 64bit, na swoim komputerze nie mam absolutnie zadnych problemów z tym systemem, ale gdy zainstalowałem u brata nagle internet przestał "chodzić" tak jak trzeba, mianowicie drastycznie spadł download [nie da sie normalnie obejrzec nic z youtube] no i do tego strony wczytują się tak wolno jakby ktos zuzywał całe pasmo łącza.

Mam router Linksys WRT54GL z wgranym tomato. Na laptopie gdzie jest wbudowana karta wifi internet działa pięknie, prawie tak samo jak u mnie po kablu, ale na komputerze brata, gdzie jest karata wi-fi TP-Link TL-WN353GD niestety tak jak wcześniej mmówiłem, dodam że wcześniej na viście 32bit działało jak trzeba.

Nie sądze żęby był to problem sterowników, ściągałem najnowsze ze strony producena jak i starsze, no i oczywiscie na standardowych z windowsa to samo.

Zasięg tez jest nie najgorszy okolo 70-80%, komputer stoi w biurku z 5m od routera [dla porownania z lapotopem mozna lazic po calym domu, a nawet wyjsc z domu i internet dalej chodzi jak burza].

Ma ktoś jakiś pomysł co się moglo stać?

Edytowane przez rscl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi