Skocz do zawartości
laveta

Upgrade Do 1000 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Obecnie posiadam taki zestaw:

- MSI P35 Neo-F

- Gigabyte Radeon 4850

- C2D E7200

- 4GB DDR2 OCZ

I moje pytanie brzmi - czy jest sens na chwilę obecną wymieniać płytę główną i procka?

Zastanawiałem się nad Core i3 - jakie mobo byście mogli polecić do niego?

Moje fundusze to 1000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje sie ze z i3 wiaze sie zmiana pamięci na ddr, więc dolicz wymiane pamięci

z tego zestawu(mam podobny) to rozważałbym tylko zmiane plyty skoro masz problem z kreceniem(ja mam, proc targa spoko 3.8 ale PCI mi rosnie, wiec...wiec sie DX wylacza i nie mam dźwieku...max stabilnie to 3.57ghz)

a wieksza wymiana to moze za rok, tera za bardzo sie nie opłaca...

sam kombinowalem wymienić swoj zestaw na i3, płyta, ramy, wychodzi własnie koło 1000zł...albo phenom x2 jakis co sie odblokowuje na 4x, płyta pod to i ram, cenowo z 200-300zl mniej, tylko czy jest sens?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra. Coś zaczyna wariować ta moja płyta główna, więc chyba jednak przymierzę się do wymiany.

Zostanę przy e7200 + dam jakieś dobre chłodzonko i pokręcę go trochę.

Pakować się w P5QL PRO, czy może starczy coś tańszego typu Gigabyte GA-G31M-ES2L?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz już gwary na płytę? Próbuj reklamować.

BTW Jak chcez sie jeszcze obecnym konfigiem pobawić to tylko ten asusik. A jak chcesz przetrwać w miarę możliwości niezawodnym sprzęcie to gigabyte. Ja sugeruję raczej tego asusa albo.. przesiadkę na coś nowszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi