laveta Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam. Obecnie posiadam taki zestaw: - MSI P35 Neo-F - Gigabyte Radeon 4850 - C2D E7200 - 4GB DDR2 OCZ I moje pytanie brzmi - czy jest sens na chwilę obecną wymieniać płytę główną i procka? Zastanawiałem się nad Core i3 - jakie mobo byście mogli polecić do niego? Moje fundusze to 1000 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Jaki zasilacz i w jakiej rozdzielczości grasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laveta Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) Chieftec 450W, gram na 1440x900. Edytowane 27 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Obecny sprzęt chyba Ci wystarczy do tej rozdzielczości. Proc i karta kręcone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laveta Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Karta nie kręcona, procek był do 2,9 Ghz, ale moja obecna płyta nie grzeszy stabilnością, więc chwilowo pracuje standardowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 zdaje sie ze z i3 wiaze sie zmiana pamięci na ddr, więc dolicz wymiane pamięci z tego zestawu(mam podobny) to rozważałbym tylko zmiane plyty skoro masz problem z kreceniem(ja mam, proc targa spoko 3.8 ale PCI mi rosnie, wiec...wiec sie DX wylacza i nie mam dźwieku...max stabilnie to 3.57ghz) a wieksza wymiana to moze za rok, tera za bardzo sie nie opłaca... sam kombinowalem wymienić swoj zestaw na i3, płyta, ramy, wychodzi własnie koło 1000zł...albo phenom x2 jakis co sie odblokowuje na 4x, płyta pod to i ram, cenowo z 200-300zl mniej, tylko czy jest sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laveta Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 No dobra. Coś zaczyna wariować ta moja płyta główna, więc chyba jednak przymierzę się do wymiany. Zostanę przy e7200 + dam jakieś dobre chłodzonko i pokręcę go trochę. Pakować się w P5QL PRO, czy może starczy coś tańszego typu Gigabyte GA-G31M-ES2L? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maqs Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Nie masz już gwary na płytę? Próbuj reklamować. BTW Jak chcez sie jeszcze obecnym konfigiem pobawić to tylko ten asusik. A jak chcesz przetrwać w miarę możliwości niezawodnym sprzęcie to gigabyte. Ja sugeruję raczej tego asusa albo.. przesiadkę na coś nowszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 wg mnie taka plyta by wystarczyła : P5Q SE plus (8 faz zasilania) lub poszukac p5q pro używaną na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...