jejjju Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam :banana: Chciałbym w najbliższym czasie kupić nowy monitor do komputera. Chciałbym, żeby to był: monitor panoramiczny - 16:9 (ale żeby można było też wyświetlać 4:3), full hd, dvi, (jak się da to też D-Sub) 2 x hdmi, (albo więcej) 22-23'' (siedzę dość blisko monitora, także nie więcej) Dodatkowo chciałbym, żeby mój monitor miał tuner TV, DVBT, MPEG4 Mogę na to wydać ok 1000 zł. Potrzebuję monitora uniwersalnego do różnych zadań: codziennej pracy (przeglądanie Internetu, programowanie, czasem robienie coś koło stron WWW) grania (na grach PC i w przyszłości na jakiejś konsoli) oglądania filmów DVD oglądania filmów Blue Ray (HD) oglądania telewizji kablowej analogowej oglądania telewizji cyfrowej (nie-HD i w przyszłości HD) No i podobają mi się 2 monitory: SAMSUNG P2270HD http://www.allegro.pl/item921707285_full_h..._sklep_wwa.html LG M2262D-PZ http://www.allegro.pl/item929245406_lcd_tv...gw_fv_w_wa.html (aukcje się już zakończyły, ale oba monitory są tam w miarę ładnie opisane) Wydaje mi się, że oba te modele są na tej samej matrycy (LG bierze od SAMSUNGa) ! NO I KTÓRY Z NICH BYŚCIE POLECALI? A może macie jeden z nich i moglibyście się podzielić wrażeniami? I drugie pytanie Czy jest duża różnica w jakości obrazu między tymi monitorami, a innymi monitorami - bez tunera - ale z lepszymi parametrami? Mam tu na myśli np. monitory LED z kontrastem (2.000.000 : 1) i 2 ms. Albo LCD (70.000 : 1) i 2 ms. Pytam bo mógłbym ewentualnie zrezygnować z tunera, jeżeli dostałbym znacznie lepszy obraz. (Wtedy zamiast tunera wbudowanego oddzielnie bym kupił tuner zewnętrzny.) Pozdrawiam serdecznie! :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zmień tytuł topicu bowiem na allegro wskazałeś 2 telewizory nie monitory, albo ja czegoś nie doczytałem. Ode mnie, miałem Samsunga 920N (4:3) i było dobrze, przez nieco ponad 3 lata, ale gwarancja się skończyła i monitor też się skończył :D Teraz kupiłem iiyama prolite e2008hds i jest ok :) Polecam produkty iiyama ale oni też chyba biorą matryce od Samsunga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jejjju Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zmień tytuł topicu bowiem na allegro wskazałeś 2 telewizory nie monitory, albo ja czegoś nie doczytałem. Ode mnie, miałem Samsunga 920N (4:3) i było dobrze, przez nieco ponad 3 lata, ale gwarancja się skończyła i monitor też się skończył :D Teraz kupiłem iiyama prolite e2008hds i jest ok :) Polecam produkty iiyama ale oni też chyba biorą matryce od Samsunga :D Nie doczytałeś. Oba linki podane wcześniej przeze mnie wskazują na produkty w dziale: Allegro › Komputery › Obraz i grafika › Monitory › Panele LCD › 22 - 23 cale. Czyli są to monitory. No wątpliwości (TV / Monitor) budzić może tuner TV, ale ponieważ jest wejście DVI, to można te produkty traktować jako monitory albo telewizory. Natomiast jeśli chodzi o firmę iiyama, to nie znalazłem produktu spełniającego podane przeze mnie wcześniej wymagania i zbliżonego pod względem parametrów do dwu wymienionych przeze mnie monitorów. Poza tym za bardzo nie znam firmy iiyama i nigdy nie miałem nic tej firmy, więc wolałbym wybrać pomiędzy LG a Samsungiem. Dotychczas mam monitor Samsunga i mój brat też ma monitor tej firmy i obaj jesteśmy bardzo zadowoleni! Bardzo proszę o dalsze odpowiedzi od tych, którzy coś wiedzą :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...