bbc20000 Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Chcialem kupic Gigabyte GA-7VRXP ale nie bylo w sklepie bo wszystkie wyprzedali. No wiec kupilem MSI KT3 Ultra. Mialem do wyboru zwykla wersje i ARU (RAID i USB 2.0) Kupilem tansza wersje. Teraz to mam miedzane uczucia. Mysle ze dla mnie USB 2.0 to jest kompletnie nie potrzebne bo musialbym sprzedac swoja drukarke i skaner. RAID mi sie podoba ale jak na razie nie planuje kupowac jeszcze jednego HD i mysle ze mozna sobie zawsze kupic przystawke potem. Tak czy inaczej moje pytanie jest czy to dobry byl zakup ? Nigdy nie mialem do czynienia z MSI. Slyszalem rozne rzeczy. Przewaznie dobre a nie zle. Najwieksze chyba skargi to byly na BIOS uzywany przez MSI. Na upartego moglbym zwrocic ta plyte i poczekac pare tygodni na Gigabyte. Tyle tylko ze musialbym jechac 200 kilometrow :) Pytanie tylko czy to warto. Czy ktos ma z was RAID. Jak bardzo jest RAID szybszy procentowo od zwyklej konfiguracji z jednym twardym dyskiem. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 JA tam uważam ze to był zły zakup Gigabyte jest o wiele lepsza i wcale tu nie chce chwalić mojej płyty bo tez się jej chcę pozbyć na rzecz Abita :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Cytat Chcialem kupic Gigabyte GA-7VRXP ale nie bylo w sklepie bo wszystkie wyprzedali. No wiec kupilem MSI KT3 Ultra. Mialem do wyboru zwykla wersje i ARU (RAID i USB 2.0) Kupilem tansza wersje. Teraz to mam miedzane uczucia. Mysle ze dla mnie USB 2.0 to jest kompletnie nie potrzebne bo musialbym sprzedac swoja drukarke i skaner. RAID mi sie podoba ale jak na razie nie planuje kupowac jeszcze jednego HD i mysle ze mozna sobie zawsze kupic przystawke potem. Tak czy inaczej moje pytanie jest czy to dobry byl zakup ? Nigdy nie mialem do czynienia z MSI. Slyszalem rozne rzeczy. Przewaznie dobre a nie zle. Najwieksze chyba skargi to byly na BIOS uzywany przez MSI. Na upartego moglbym zwrocic ta plyte i poczekac pare tygodni na Gigabyte. Tyle tylko ze musialbym jechac 200 kilometrow :) Pytanie tylko czy to warto. Czy ktos ma z was RAID. Jak bardzo jest RAID szybszy procentowo od zwyklej konfiguracji z jednym twardym dyskiem. 1. Dlaczego musialbys sprzedac skaner i drukarke? 2. Przystawke tzn kontroler IDE jako karte? Ja mam 3 plyty MSI wszystkie dzialaja idealnie, mozna krecic, stabilnosc skala zreszta z tego MSI jest znane. A BIOS hmmm? Pewnie chodzi o brak mozliwosci ustawien pamieci ale ten problem nie istnieje na plytach MSI z VIA bo wszystko mozesz sobie ustawic. A co do RAID'a jest to wygodne i napewno wydajniejsze bo masz kazdy dysk/urzadzenie na oddzielnej tasmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Wszystko fajnie, tylko z tego co wiem Gigabyte ma jeszcze przełączniki na płycie do zmiany mnożnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Dobry ! Sypnie ci sie awaryjny Gigabyte i bedziesz prul 200km do serwisu ! po co sobe zycie utrudniac ! Cos mi sie zdaje ze po za ciaglymi sporami amd vs intel dojda nowe gigabyte vs caly reszta ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ta płyta MSI jest w czołowce pod względem wydajnosci, jak i o/c !!! Więc nie przejmuj się plyta jest spox ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Cytat Wszystko fajnie, tylko z tego co wiem Gigabyte ma jeszcze przełączniki na płycie do zmiany mnożnika Duzo osob cieszy sie z tych przelacznikow strasznie ale moze ktos wytlumaczy jaka jest ich wyzszosc nad ustawieniami z biosu? :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Cytat Ta płyta MSI jest w czołowce pod względem wydajnosci, jak i o/c !!! Więc nie przejmuj się plyta jest spox ! 8)Buahahahahah w czołówce..... to looknij sobie choćby tu: http://www6.tomshardware.com/mainboard/02q...9/kt333-30.html lub gdziekolwiek indziej gdzie ta płytę porównują z innymi. Cyt:"MSI KT3 Ultra-ARU: Strong on Features, Weak on Performance" jeżeli ktoś umie trochu po angielsku to zrozumie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Widze ze jestes bardzo przekonany do slusznsci swojego wyboru ! Ciekawe co powiesz jak tzreba bedzie z plyta dygac do serwisu bo sie zjebala !! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Jesli chodzi o skaner i drukarke to napisalem ze musialbym je sprzedac poniewaz one dzialaja z USB 1.1. Jesli bym chial aby drukarka i skaner wspolracowala szybciej dzieki USB 2.0 to musialy by byc obie oczywiscie zgodne z USB2.0 a nie z USB1.1 Czytalem dzisiaj na internecie artykul i okazuje sie ze ten RAID co jest na ARU versji MSI KT3 i na Gigabyte to jest "uproszczona wersja" ktora nie dziala tak szybko jak orginalna karta RAID. Do tego Gigabyte ma gorszy chip dzwiekowy na plycie bo nie ma 6 channels tzw. nie jest dolby 5.1. A co do tego artykulu na Tomshardware to tez to widzialem. Troche jestem zdziwiony tym wszystkim bo na tej samej stronie jest nastepna recenzja z miesiaca lutego i na miej MSI KT3 jest prawie na samo szybka jak Gigabyte. Roznica jest prawie nie zauwazalna wedlog mnie. http://www6.tomshardware.com/mainboard/02q...0/kt333-11.html :lol: A jesli chodzi o ABITa czy Asusa to tak miedzy nami to mysle ze obie firmy maja zbyt wysokie ceny. Z pewnoscia sa najlepsze do O/C ale ja nie mysle ze jest dobre robienie "extreme overclocking". ja mialem ABIT KT7a i wcale super system nie chodzil ze wszystkimi opcjami nastawionymi na maxa. Mysle ze w tym przypadku to MSI jest nie do pobicia bo jest tak tania jak barszcz. Za cene Abita czy asusa to mialbym dwie KT333 Ultra!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Cytat Widze ze jestes bardzo przekonany do slusznsci swojego wyboru ! Ciekawe co powiesz jak tzreba bedzie z plyta dygac do serwisu bo sie zjebala !! :(libero widze ze dla ciebie wszystko oprocz MSI to jeb...ce sie shity, wiem ze można kochać swoją płytę ale bez przesady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Nieprawda uznaje takrze solteka jestem posiadaczem ! i to zadowolonym ! po za tym epox reszcie dziekuje ! i tez niech nikt mi nie pisze jaki swietny jest asus i abit bo zdania nie zmienie ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 1. USB Na plycie ARU masz i 1.1 i 2.0 porty. Pozatym 2.0 w dol jest kompatybilne. Oczywiscie przyrostu predkosci nie bedzie jesli podlaczysz 1.1 urzadzenie do 2.0 ale do zmiany sprzetu nikt nie zmusza :) 2. RAID Dobre karty do raida maja duzo pamieci i sa duzo wydajniesze na plycie wiadomo nie beda pakowac czegos takiego, a co do wydajnosci wydajniejszy raid od tych wszystkich na plycie jest softwareowy na linuxie ;))) Co do Tomshard. to testy tam czesto sa dziwne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 ale jak wszyscy wiemy oplaca sie brac dla dodatkowych kanalow :) wyobraz sobie 4hdd cdrw, dvd to juz jest cos :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Cytat ale jak wszyscy wiemy oplaca sie brac dla dodatkowych kanalow :) wyobraz sobie 4hdd cdrw, dvd to juz jest cos :) Tak wlasnie do tego glownie jest przydatny raid na plycie imo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Cytat Cytat Wszystko fajnie, tylko z tego co wiem Gigabyte ma jeszcze przełączniki na płycie do zmiany mnożnika Duzo osob cieszy sie z tych przelacznikow strasznie ale moze ktos wytlumaczy jaka jest ich wyzszosc nad ustawieniami z biosu? :))) Jak dla mnie te przełączniki to o kant [gluteus maximus] sobie moą rozbić, schylać się stale, grzebać w tym badziewiu, podziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Jak dla mnie te przełączniki to o kant [gluteus maximus] sobie moą rozbić, schylać się stale, grzebać w tym badziewiu, podziękuje Zgadzam sie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Ten MSI to nawet fajna plyta. Pisze z niej. Nie bylo problemow z instalacja. Przelozylem tylko twarde dyski i Windows XP wszystko zrobil sam. Troche jestem zdziwiony moim wynikiem w 3dMark2001. Myslalem ze z XP CPU i DDR pamiecia to bede mial latwo 10,000 punktow. A tu "tylko" 8500!!!!!!!!!!! Moj stary system wyciagal 7500!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Polecam MSI - to juz moja 3 płytka tej firmy i z wszystkich byłem naprawde zadowolony i nigdy nie sprawiały żadnych problemów. Uważam że dokonałaes dobrego wyboru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 tu masz teesta ale wersji z ARU ale i tak wyniki powinny być podobne http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=211 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Le_Sfond Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zostań przy tej MSI jest bardzo dobra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Chcialem kupic Gigabyte GA-7VRXP ale nie bylo w sklepie bo wszystkie wyprzedali. No wiec kupilem MSI KT3 Ultra. Mialem do wyboru zwykla wersje i ARU (RAID i USB 2.0) Kupilem tansza wersje. Teraz to mam miedzane uczucia. Mysle ze dla mnie USB 2.0 to jest kompletnie nie potrzebne bo musialbym sprzedac swoja drukarke i skaner. RAID mi sie podoba ale jak na razie nie planuje kupowac jeszcze jednego HD i mysle ze mozna sobie zawsze kupic przystawke potem. Tak czy inaczej moje pytanie jest czy to dobry byl zakup ? Nigdy nie mialem do czynienia z MSI. Slyszalem rozne rzeczy. Przewaznie dobre a nie zle. Najwieksze chyba skargi to byly na BIOS uzywany przez MSI. Na upartego moglbym zwrocic ta plyte i poczekac pare tygodni na Gigabyte. Tyle tylko ze musialbym jechac 200 kilometrow :) Pytanie tylko czy to warto. Czy ktos ma z was RAID. Jak bardzo jest RAID szybszy procentowo od zwyklej konfiguracji z jednym twardym dyskiem. :?: Zakup do [gluteus maximus]... Jedz zwrocic i kupuj Gigabyte. RAID Ci sie przyda. Jak bedziesz mial nagrywarke i CD-ROMA i ze 3 dyski. A pozatym darmowych dobrych dodatkowych rzeczy nigdy za wiele. ja sie tez przymierzam do tego GIGABYTE. W krakowie w PC Projekcie kosztuje 490zl z RAIDEM i USB2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat tu masz teesta ale wersji z ARU ale i tak wyniki powinny być podobne http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=211 Cyba identyczne ! przeciez ona sie ruzni tylko bajerami a co te bajery ja usb 2.0 przyspesza w benchmarkach ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Zakup do [gluteus maximus]... Jedz zwrocic i kupuj Gigabyte. RAID Ci sie przyda. Jak bedziesz mial nagrywarke i CD-ROMA i ze 3 dyski. A pozatym darmowych dobrych dodatkowych rzeczy nigdy za wiele. ja sie tez przymierzam do tego GIGABYTE. W krakowie w PC Projekcie kosztuje 490zl z RAIDEM i USB2.0 Gigabyte to takie goowno ze prawie za darmo daja !! :P A pozatym gigabyte nie ma zadnych ledow monitorujacych albo jak epox wyswietlacza ! co naprawde czasami sie przydaje ! i oszczedzi mu to pisanie watkow typu "3 pikniecia co to znaczy " itd ! dobrze kupil ! dajcie mu spokuj !!! ja juz niemoge tego sluchac o tym super gigabycie ! wy to musicie miec jakies kompleksy ! :P bo to az nienormalne !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 CZy warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MSI KT3 ultra jeżeli będzie się ją obstawiać pamięcią DDR 266(pc 2100) czy lepiej MSI K7T 266PRO2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 si si :) a kiedys sobie je wymienisz ! poco sobie utrudniac i zamykac drzwi do rozbudowy ?:) myszl przyszlosciowo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Na www.benchmark.pl masz troche napisane o plytach glownych :) . A twoja plytka jest oka . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 To ma być sprzęt dla kuzyna 15-latka zupełnego laika - sprzęt do gier i prawdopodobnie nic tam nie będzie zmieniane przez 3 - 4 lata Zamierzam wrzucić mu tam atlona xp 1700+ ale zupełnie nie wim jaki wentylatorek zapodać (wmiarę tani) no i myślę o GF3 ale czekam by staniał ponieważ z całym sprzętem muszę wyrobić do 2000zł ( bez monitora) Co Libero o tym myśli ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Libero mam prosbe odczep sie juz od tego Gigabyte to dobra firma , chyba juz ze 30 postow napisales chrzaniac jakies guuuupoty i klucac sie , a wygladasz na madrego czlowieka . Pozdrawiam Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Libero mam prosbe odczep sie juz od tego Gigabyte to dobra firma , chyba juz ze 30 postow napisales chrzaniac jakies guuuupoty i klucac sie , a wygladasz na madrego czlowieka . Pozdrawiam Arek Ja juz sie odczepilem :) olsnilo mnie ze takie gadki do niczego nie prowadza ale szkoda ze niektozy posiadacze gigabytow tego nie wiedza :) Pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...