Skocz do zawartości
DEPECH

Padnieta Bateria I Mrozenie

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak, :

Mialem juz mocno padnieta baterie litowo-jonowa - lapton trzymal mi 36 minet -mocno mnie to irytowalo - nowa bateria 200-300 pln.

Kiedys czytalem o mrozeniu i pomyslalem - co mi tam i tak niewiele trace jak sie cos zrypie - zamrozilem naladowana 100 %

(rozne niby szkoly rozladowana-naladowna) zawienita w papierek dodupny i w 2 woreczki zamykane strunowo na 3 doby

- poniej 24h w temp pokojowej. Dzis wkladam baterie odpalam batteryMon i jedzemy - rozladowanie do hibernacji

- na poczatku bateria wg batterymon tracila tyle samo w tym samym czasie aleeeeeee - no wlasnie stanela na 5 % i stoiiiiiiii i stoiiii

a mi sie coraz bardziej micha cieszy wydarla na tych 5 % do 55 minut.

Zawsze to lepsze niz 36 ;p teraz laduje do pelna i znow rozladowanie - zobaczymy

tak sie chcialem podzielic tym doswiadczeniem moze ktos ma padnieta baterie to moze sprobowac.

Oczywiscie nie biore zadnej odpowiedzialnosci jesli ktos uszkodzi sobie sprzet przez ta zabawe pisze tylko w formie ciekawostki i dziele sie doswiadczeniem :)

teraz tez laduje inaczej juz tez duzooooo dluzej laduje i ladowanie stanelo na 99 % i niby caly czas laduje - hmmm ciekawie sie zapowiada ;p

pozdrawiam

Edytowane przez DEPECH
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa zamorzić baterie..... Fajnie

Poczytaj o kontrolerze ... i pamieci flash w niej.... tylko przeprogramowanie pomaga.....ale i tak czesto ogniwa do wymiany...

Pigmej jak chce wyladowac na serwisie z całkowitym brakiem ładowania to czemu by nie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje,że ten post to jakiś żart,bo nikt przy zdrowych zmysłach nie zamraża baterii. Kwestia czasu kiedy padną Ci następne elementy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi