matiz__ Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam, forumowiczów, jako, że idzie wiosna pomyślałem - trzeba zmienić coś w PC i tym sposobem zaczęło się tworzenie... Sprzęt: MSI P55-GD65 -> docelowo EVGA P55 655 Devilka i5 750 G.Skill Eco 86GT -> docelowo 58xx / Fermi @ FC Mała Lili - A06B EK Supreme LT Black Ice Stealth Lite 3x120(góra) Black Water 2x120 (dół) Black Water Silent Pump Na obecną chwilę wykonałem dopiero malowanie na czarno (trzeba poprawić bo porysowałem) i cięcie pod chłodnicę góra i dół. Efekt: Wentylatory ostatecznie będą inne i napęd zostanie pomalowany na czarno. Obecnie za długie śrubki, to była przymiarka. Kolorystyka obecnie taka ponieważ płyta będzie zmieniona, a oplot zostaje. Chwilowo byłoby na tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 czekam na wiecej :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Nie tam żebym siał defektyzm :wink: ale jak będziesz chciał coś podłączyć pod piny usb na dolej karawędzi płyty to bedziesz musiał wyciągać cała płytę(potwierdzone empirycznie). Co zrobiłeś z kablami od "frontowego panelu" jak masz tam chłodnice a dyś wsadzony w górny slot? Ogólnie jestem bardzo ciekaw postępów bo obudowa staje się popularna i może zaczerpnę coś do siebie gdzie niemam czasu na zrobienie fotek ostatnich zabaw... :unsure: Polecam odrazu wyciąć w tace otwór na wtyczkę 8 pin od mobo bo mozna ją poprowadzić z tyłu. Edytowane 2 Marca 2010 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Spoko, czuwam, doradzam, a jak spartaczy to ... Wyglada, ze bedzie ok, z tego co wiem. Na chwile obecna zatrzymala go moja mobo, jak ja dostanie to ruszy z kopyta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Sory za post pod postem, ale nastąpiły pewne zmiany więc myślę, że można. A wiec doszła płyta EVGA P55 655, Radeon 4870 @ EK FC i chyba tyle w chwili obecnej. Wszystko udało się włożyć do obudowy tylko kable jeszcze nie są pochowane bo jutro i tak muszę wyjmować zasilacz pod bench. Z wc zadowolony jestem bardzo, jednak rozbierałem je i zmieniałem układ węży najmniej 5 razy i znów mam dalsze pomysły. Co dalej do zrobienia? - kupienie kilku złączek kątowych 45' oraz 90' i zmiana układu węży żeby się nic nie krzyżowało - wycięcie otworu pod 8pin atx pod płytą - zakup wentylatorów Magma lub Gleid - zależnie od wybranego koloru - poprawa i skończenie oplotu - schowanie przewodów - wymiana wentylatora w zasilaczu - okno - barwnik Mayhems do cieczy - poprawa malowania w kilku miejscach Czekam na krytykę: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Prz tej budzie i mobo jak ładnie wszystko poukładasz i opleciesz każdy goły kabelek będzie miodzio :wink: Działaj Działaj :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Można prosić o fotki ile masz miejsca między górną chłodnicą a płytą i czy można coś tam podłączyć? Bo muszę poszukac miejsca na 3 chłodnicę bo tandem z i5 i 5850 sprawia że mój układzić lekko klęka :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 podłączyć można, ale ciężko tzn. USB/FIREWIRE ale same kabelki bez wtyczki - trochę kombinowania ale bez problemu. Również możesz zamontować chłodnicę niesymetrycznie - bliżej prawego boku patrząc od frontu, wtedy będziesz miał więcej miejsca w okolicy mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Wałśnie dlatego byłem ciekaw jak sobie poradziłeś bo ja narazie mam jeden wentyl w topie i tak już musiałem piłować jego ramkę aby podłączyć parę rzeczy, a chłodnicy raczej nie podpiłuję. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...