Skocz do zawartości
kold11

Thermaltake HPC-360-302 DF czy wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dylemat.

Chcę wymienić kartę na GTS250.

Czy mój zasilacz to pociągnie?

Wg wstępnych wyliczeń z kalkulatora wyszło 273W. Zasilacz 360W jest firmy Thermaltake (ale to pewnie Chieftec - bo takie same oznaczenia) ma już ok 5 lat więc może nie być już taki sprawny.

Czy na moim miejscu kupilibyście nowy np: OCZ ModXStream Pro 500W czy ryzykowali z tym obecnym?

Linia 12v ma 17A = 204W, TDP proca 95W grafy 150W razem 245W.

Wiem, że może sam sobie odpowiadam na pytanie, ale wolę mieć potwierdzenie od innych bardziej doświadczonych i mieć pewność, że dobrze myślę.

Reszta podzespołów patrz konfiguracja poniżej, narazie bez OC.

Z góry dzięki. Pozdrawiam

Edytowane przez kold11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz 360W jest firmy Thermaltake (ale to pewnie Chieftec - bo takie same oznaczenia)

producentem tego TT i chiefteca jest sirtec, wiec nie mozna pisac ze "to pewnie chieftec" :)

czy da rade? 50/50.

Ja bym jak najszybciej zmienił zasilacz, NAWET jezeli da rade.

btw: gts250W 150W nie weźmie (gdyby brał to nawet by nie było rozmowy :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co zmieniać, jeśli będzie stabilnie?

Ten model sirteca przy przeciążeniu kulturalnie się wyłącza - jeśli będzie stabilny, to nie widzę powodów do zmiany innych niż cisza (są nieco głośne)

Sam używałem szefa 360-202DF z phenomem X3 8650 (dużo bardziej prądożerny od x3 425) i x1800XT PE (pod obciążeniem realne ~130W) - długo służył aż wysłałem go na zasłużoną emeryturę - robi za zasilacz zapasowy.

IMO, będzie stabilnie, ale nieco głośno. Jak będziesz miał kasę, to kup coś mocniejszego i cichszego (OCZ to kiepski wybór)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi