kold11 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 (edytowane) Witam Mam dylemat. Chcę wymienić kartę na GTS250. Czy mój zasilacz to pociągnie? Wg wstępnych wyliczeń z kalkulatora wyszło 273W. Zasilacz 360W jest firmy Thermaltake (ale to pewnie Chieftec - bo takie same oznaczenia) ma już ok 5 lat więc może nie być już taki sprawny. Czy na moim miejscu kupilibyście nowy np: OCZ ModXStream Pro 500W czy ryzykowali z tym obecnym? Linia 12v ma 17A = 204W, TDP proca 95W grafy 150W razem 245W. Wiem, że może sam sobie odpowiadam na pytanie, ale wolę mieć potwierdzenie od innych bardziej doświadczonych i mieć pewność, że dobrze myślę. Reszta podzespołów patrz konfiguracja poniżej, narazie bez OC. Z góry dzięki. Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2010 przez kold11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 wystarczy spokojnie. Procesor masz niezbyt prądożerny - x3 425. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Zasilacz 360W jest firmy Thermaltake (ale to pewnie Chieftec - bo takie same oznaczenia) producentem tego TT i chiefteca jest sirtec, wiec nie mozna pisac ze "to pewnie chieftec" :) czy da rade? 50/50. Ja bym jak najszybciej zmienił zasilacz, NAWET jezeli da rade. btw: gts250W 150W nie weźmie (gdyby brał to nawet by nie było rozmowy :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 A po co zmieniać, jeśli będzie stabilnie? Ten model sirteca przy przeciążeniu kulturalnie się wyłącza - jeśli będzie stabilny, to nie widzę powodów do zmiany innych niż cisza (są nieco głośne) Sam używałem szefa 360-202DF z phenomem X3 8650 (dużo bardziej prądożerny od x3 425) i x1800XT PE (pod obciążeniem realne ~130W) - długo służył aż wysłałem go na zasłużoną emeryturę - robi za zasilacz zapasowy. IMO, będzie stabilnie, ale nieco głośno. Jak będziesz miał kasę, to kup coś mocniejszego i cichszego (OCZ to kiepski wybór) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 A po co zmieniać, jeśli będzie stabilnie? chocby ze względu na sprawność, która przy tym kompie w idlu jest w okolicach 60%... a prąd drożeje i drożeje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...