agr Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Witam, potrzebuje sobie sprawić jakiegoś taniego, oczywiście używanego laptopa (obojętne czy nootbook czy netbook). Będzie on służył tylko i wyłącznie do internetu. Mam stacjonarny komputer i wszystko na nim robię, ale potrzebuje zabezpieczenie 2 komputer, w przypadku braku prądu czy też awarii stacjonarnego. Nie mam wymagań odnośnie wielkości, może to być 10cali, a może i 17 - to jest obojetne. Moze byc z cd/dvd, a moze beznapedowiec. Moze byc system, a nie musi. Mogą być drobne uszkodzenia (ale fizyczne), rysy itd. Ale aby sie dalo w miarę wygodnie przeglądać net. Jedynie czego wymagam to bateria, aby trzymała conajmniej 1 godzinę - to jest najważniejsze i zdaję sobie sprawe, że przy używanych, a do tego starych laptopach będzie ciężko, ale to chyba nie jest niemożliwe. Musi mi też działać pod nim modem 3g hauwei e156g z play online na karte pod usb. Co do procesora, dysku itd to obojetne, ale chyba te 256mb ramu to minimum, zeby przy otwartych kilku zakladkach w firefoxie z jakimis stronkami we flashu zeby w miarę dawał radę. Górna granica cenowa to 400zł, jeśli nie będzie wyjścia to dołoże do 500zł. Im taniej tym lepiej. Bardzo mile widziane linki do allegro, ewentualnie proszę o wskazówki czego szukac, aby był w miarę i w tej cenie. Jakieś namiary na komisy/sklepy/serwisy, ktore mają jakiś sprzęt który by mi pasował też mile widziane. Najmilej z Krakowa. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Asus EEE900? Nie widze zbytnio innego wyboru, chyba, że coś na Pentium III, ale to zupełnie inna waga, brak gwarancji, mniejsza pamięć, ale za to wiekszy monitor. Nie pakuj się w 256MB RAMu, nawet na XP to stanowczo za mało, Firefox sam jest w stanie zjeść to 200 - 300MB. Asus EEE900? Nie widze zbytnio innego wyboru, chyba, że coś na Pentium III, ale to zupełnie inna waga, brak gwarancji, mniejsza pamięć, ale za to wiekszy monitor. Nie pakuj się w 256MB RAMu, nawet na XP to stanowczo za mało, Firefox sam jest w stanie zjeść to 200 - 300MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agr Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Dzięki za odpowiedź. Ten Asus bardzo fajny, niestety niewiele ich na allegro. Ceny też troszkę powyżej maksymalnego budżetu. Te min. 256mb ramu podałem bo w pracy używam właśnie komputera na XP, który ma 256mb ramu i w sumie to jest tak minimalnie za mało, z 64mb więcej i byłoby optymalnie ;) Ps. Na laptopie właśnie planuję zainstalować XP, ale zgodzę się nawet na Win Millenium (Me). Poprostu chcę coś jak najtaniej, ale żeby te moje niewielkie wymagania spełniało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...