Zajcewik Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Witam, mam problem chodzi o to że nie wykrywa mi Linuxa przy bototwaniu bo to była taka kolejność instalacji Linux Ubutu 9 > Windows XP i nie wiem jakim programem mogę wybotować te dwa systemy żeby była taka lista i do wyboru Windows XP bądź Linux jak zrobić aby taka lista powstała ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 1. Cały Internet aż huczy od informacji, że najpierw się instaluje ułomny system (czytaj: dowolny Windows), a potem normalny (czytaj: Linux). 2. Podklejanie Linuxa do bootmenu z Windows jest ciężkie i bezsensowne. Lepiej odpal sobie instalkę Ubuntu i skorzystaj z przywrócenia GRUB. Opis znajdziesz w Sieci oraz w dokumentacji Ubuntu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Hmm.. to mam problem, bo jak brat siądzie a on jest ułomkiem to mi wszystko skasuje <_< na to "wpadłem" . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Co Ci skasuje? Do Linuxa ustawiasz hasło i się nie dostanie. A sam Windows (bez dodatkowych programów) jest zbyt ułomny, aby dostać się do Linuxa czy nawet menu GRUB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Nie o to chodzi, ma płytke od linuxa i ten pacan nei umie po prostu zostawić w spokoju partycji bo to jego linux... a że ma jakoś na bani to naprawdę takiego brata byś nie chciał mieć kretyn sformatuje mi przypadkiem dysk z Windowsem i że się tak wyrażę "Podziękował" ... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Pisałeś w pierwszym poscie, że chcesz listę wyboru systemów i kolega wyżej Ci doradził, co i jak - z płyty Linux'a wgrywasz GRUB'a i masz listę. Nad czym się tu rozwodzić? A z bratem może pogadaj normalnie albo zaszyfruj dysk i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Z tym szyfrowaniem mógłbyś dokładnie ? :) Usunął mi partycje burak i nic nie mam, wszystko poszło ... tylko system z programami potrzebnymi został <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Odzyskaj partycje przy pomocy TestDisk - opis użycia programu znajdziesz na stronie producenta (po angielsku), w Sieci (dowolny język), na forum (gdzieś chyba było po polsku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Z tym szyfrowaniem mógłbyś dokładnie ? :) Poczytaj na googlach o TrueCrypt'cie, naprawdę sporo informacji tam o tym jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...