Skocz do zawartości
Zajcewik

Ubutu + Windows XP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem chodzi o to że nie wykrywa mi Linuxa przy bototwaniu bo to była taka kolejność instalacji Linux Ubutu 9 > Windows XP i nie wiem jakim programem mogę wybotować te dwa systemy żeby była taka lista i do wyboru Windows XP bądź Linux jak zrobić aby taka lista powstała ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Cały Internet aż huczy od informacji, że najpierw się instaluje ułomny system (czytaj: dowolny Windows), a potem normalny (czytaj: Linux).

2. Podklejanie Linuxa do bootmenu z Windows jest ciężkie i bezsensowne. Lepiej odpal sobie instalkę Ubuntu i skorzystaj z przywrócenia GRUB. Opis znajdziesz w Sieci oraz w dokumentacji Ubuntu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie o to chodzi, ma płytke od linuxa i ten pacan nei umie po prostu zostawić w spokoju partycji bo to jego linux... a że ma jakoś na bani to naprawdę takiego brata byś nie chciał mieć kretyn sformatuje mi przypadkiem dysk z Windowsem i że się tak wyrażę "Podziękował" ... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś w pierwszym poscie, że chcesz listę wyboru systemów i kolega wyżej Ci doradził, co i jak - z płyty Linux'a wgrywasz GRUB'a i masz listę. Nad czym się tu rozwodzić?

A z bratem może pogadaj normalnie albo zaszyfruj dysk i po problemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi