Aki Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Witam serdecznie, z racji tego, że ze sprzętem i nowinkami technicznymi jestem ostatnio trochę do tyłu, proszę abyście pomogli mi zbudować sensowną bazę do ewentualnej, późniejszej rozbudowy. Koszt takiej bazy ma się zamknąć góra w 1300zł. Moje wymagania: - procesor 2-rdzeniowy, z naciskiem na coś w stylu C2D lub coś innego o podobnej wydajności (z ewentualną możliwością O/C), - mobo z 4 gniazdami DDR2; SLI niewymagane, - 4GB ramu (2x2GB, tak żeby 2 gniazda zostały wolne), - dysk conajmniej 500GB, - nagrywarka DVD, - obudowa z zasilaczem potrafiącym udźwignąć później dołożoną lepszą grafę (dodam, że nie będzie to grafa z najwyższej półki... raczej ze średniej ;)), - grafa low-end (na dzień dzisiejszy); mile będą widziane również jakieś zestawy z allegro. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maqs Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Pierwszy zestaw od Miguel707 - Zestawy Komputerowe Na Marzec 2010r. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Procesor : AMD Athlon II X2 245 - 215 zł Płyta Główna : ASRock M3A785GMH - 269 zł RAM : GoodRam 2GB 1600MHZ - 180 zł Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN - 159 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 189 zł Napęd : Samsung SH-223C SATA - 99 zł RAZEM : 1111 zł + obudowa Cooler Master Elite (lub inna z prezentowanych w tym temacie, ja jeszcze moge polecić ze swojej strony Aerocool VX-R) Nic więcej w tym temacie ciekawszego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 zawsze można zaoszczędzić na zasilaczu, żeby dołożyć do 4gb ramu ;) DELTA 400W od SS WROCŁAW (931679112) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...