smiglo83 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Witam. Zakładam ten temat ponieważ nigdzie nie mogłem się doczytać jak to jest z blokadą PCI na płycie w tytule. Posiada ona możliwość regulacji szyny AGP, ale nigdzie w biosie, a tym bardziej w sieci nie mogłem się doczytać czy posiada ona blokadę szyby PCI. Mam nadzieję, że znajdzie sie ktoś kto posiada taką wiedzę i będzie pomocny w ewentualnym obejściu problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Chipset NF2 posiada blokadę pci. KAżda płyta na tym chipsecie ma sztywne pci = 33MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Do tej płyty zapięty jest Athlon XP 1700+ Palomino z serii AGOIA. Ponoć kręcą się wysmienicie, a jak zaczynam walke z OC to objawy są typowe dla przetaktowanego PCI. BSOD'y brak dysku, brak plików startowych. CO jeszcze innego jak nie blokada PCI może blokować mi OC tego Palomino?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Chyba w jakimś alternatywnym internecie wyczytałeś, że Palomino dobrze się kręci. Palomino jeśli chodzi o oc to totalna kicha. SpiderMAN co prawda stara się pokonywać pewne bariery, nie znaczy to jednak, że to się nadaje do oc. Oc może blokować też zasilacz, za wysoko taktowane pamięci, zbyt niskie napięcie cpu. Wysokie też może nie służyć oc. Czytając przytoczony temat zauważ, że mowa tam zarówno o Palomino jak i o Thoroughbred. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Chyba w jakimś alternatywnym internecie wyczytałeś, że Palomino dobrze się kręci. Palomino jeśli chodzi o oc to totalna kicha. SpiderMAN co prawda stara się pokonywać pewne bariery, nie znaczy to jednak, że to się nadaje do oc. Oc może blokować też zasilacz, za wysoko taktowane pamięci, zbyt niskie napięcie cpu. Wysokie też może nie służyć oc. Czytając przytoczony temat zauważ, że mowa tam zarówno o Palomino jak i o Thoroughbred. E... tam... ja już mam Throughbreada... ;) Ale poluje na Bartona Mobile... A dla siebie będę składać coś na AM2... Córka na tym daje radę bez problemów... Wszystko hula aż miło... Edytowane 7 Marca 2010 przez SpiderMAN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...