atsiv Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Kompilowanie programów i tworzenie paczek DEB przy użyciu Checkinstall mam już za sobą. Teraz chciałbym dowiedzieć się jak zbudować paczkę, która pociągnie za sobą zależności? Też chciałbym dowiedzieć się jak tworzyć metapaczki, które zainstalują wybrane przeze mnie programy oraz wprowadzą nowe ustawienia dla systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebNuLL Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 W "metadanych" dopisujesz paczki, np. w Archu jest depends=('python' 'gtk') przykładowo. -- WebNuLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrion Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Kompilowanie programów i tworzenie paczek DEB przy użyciu Checkinstall mam już za sobą. Teraz chciałbym dowiedzieć się jak zbudować paczkę, która pociągnie za sobą zależności? Też chciałbym dowiedzieć się jak tworzyć metapaczki, które zainstalują wybrane przeze mnie programy oraz wprowadzą nowe ustawienia dla systemu? Tu masz opisane dobrze http://www.debianusers.pl/articles/58 a na samym dole szczegółowy opis tworzenia paczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atsiv Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Dzięki, poradzę sobie już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...