Krajesu Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Hej jakie chlodzenie byście mi polecili w nastepujacym zestawie, phenom 955, ma770 ud3p, obudowa cooler mater elite 330k, Chce poswiecic na ten cel do 100 zl, na przod zaloze jakis 120mm wiatraczek i zostaje ~~ 80zł na jakis radiator, priorytetem u mnie jest latwosc instalacji ( nie trzeba wyjmowac calej plyty glownej) oraz cisza, temperatury raczej spadaja na drugi plan bo nie jestem jakims wilekim fanem OC. Czekam na sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede19 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) SilentiumPC Fortis HE1225 - 115 zł Edytowane 3 Marca 2010 przez speede19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajesu Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Cooling.pl : SilentiumPC Spartan HE923 [sPC042] - 72.90PLN A cos takiego ? Chociaz wage i rozmiary ma normalne. Up, ten Spartan sie do czegos nadaje ? Bo mi sie podoba =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) Up, ten Spartan sie do czegos nadaje ? Bo mi sie podoba =] Pewnie do chłodzenia procesora :) Nie będzie się pewnie wyróżniał od innych towerków 92mm. Zaleta w stosunku do fryzjera to typowy wentylator 92mm. Posiada 3 rurki cieplne, niektóre małe wieże mają dwie. Zaleta to pewnie też cena - w esc 65zł. Jeśli jednak do obudowy zmieści się wieża z wentylatorem 120mm to nie ma co iść na kompromis - zawsze będzie niedosyt przy 92mm. Pośród wież większych a tańszych można zwrócić uwagę na Xigmatek Scorpion HDT-S1283 120mm. Spartan z tego co widać to Tagan HP-928 tyle, że z trzema pipkami. Jeśli jednak Tagan z dwururka to Tagan HP-928, google nie zgłasza nic z oznaczeniem Tagan HP-938. Testów Tagan HP-928 nie potrafię też znaleźć. Edytowane 4 Marca 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajesu Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) Hm, podpowie mi ktoś jakie chłodzenie do procesora byłoby najlepszym wyborem tak do kwoty max. 120zł ? Priorytetm jest u mnie proste mocowanie, żebym nie musiał rozkręcać całej płyty głownej i cisza. konfiguracja z mojej sygnatury. Edytowane 5 Marca 2010 przez Krajesu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajesu Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Hej mam pytanie czy do płyty ma770t-ud3p Podlącze cooler SilentiumPC HE1225 ?? Nie moge zidentyfikowac dziurek do zalozenia backplate'a Edytowane 6 Marca 2010 przez Krajesu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 To te same otwory przez które mocowany jest koszyk na boxowe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...