Skocz do zawartości
Krajesu

Pomoc w doborze chlodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Hej jakie chlodzenie byście mi polecili w nastepujacym zestawie, phenom 955, ma770 ud3p, obudowa cooler mater elite 330k, Chce poswiecic na ten cel do 100 zl, na przod zaloze jakis 120mm wiatraczek i zostaje ~~ 80zł na jakis radiator, priorytetem u mnie jest latwosc instalacji ( nie trzeba wyjmowac calej plyty glownej) oraz cisza, temperatury raczej spadaja na drugi plan bo nie jestem jakims wilekim fanem OC. Czekam na sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Up, ten Spartan sie do czegos nadaje ? Bo mi sie podoba =]

Pewnie do chłodzenia procesora :)

Nie będzie się pewnie wyróżniał od innych towerków 92mm. Zaleta w stosunku do fryzjera to typowy wentylator 92mm. Posiada 3 rurki cieplne, niektóre małe wieże mają dwie. Zaleta to pewnie też cena - w esc 65zł. Jeśli jednak do obudowy zmieści się wieża z wentylatorem 120mm to nie ma co iść na kompromis - zawsze będzie niedosyt przy 92mm.

Pośród wież większych a tańszych można zwrócić uwagę na Xigmatek Scorpion HDT-S1283 120mm.

Spartan z tego co widać to Tagan HP-928 tyle, że z trzema pipkami.

Jeśli jednak Tagan z dwururka to Tagan HP-928, google nie zgłasza nic z oznaczeniem Tagan HP-938. Testów Tagan HP-928 nie potrafię też znaleźć.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, podpowie mi ktoś jakie chłodzenie do procesora byłoby najlepszym wyborem tak do kwoty max. 120zł ? Priorytetm jest u mnie proste mocowanie, żebym nie musiał rozkręcać całej płyty głownej i cisza.

konfiguracja z mojej sygnatury.

Edytowane przez Krajesu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi