Memphis Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Ludzie, pomóżcie mi, bo się załammię nerwowo. Wiem, że jestem beznadziejny, ale nie potrafię uruchomić zainstalowanego przezmnie programu !!! instalowałem: Kadu, Gnu Gadu i CdrTools 2. wszystko ładnie rozpakowuję, potem ./configure, make, make install, wszystko instaluje się bez problemu. Ale jak to uruchomić ? Wpisuję w konsli kadu, albo gg2, to zaczyna mielić dyskiem... i nic. Na liście procesów jest np. GG2, ale to tyle. Muszę go zabijać. Pracuję w X' ach oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 W katalogu z zrodlami roznych programow zazwyczaj sa pliki INSTALL i README. Jesli sa, to je poczytaj. Moze musisz podac jakis parametr przy uruchomieniu. Zapodaj tez polecenie ldd <pelna sciezka do pliku uruchamiajacego>. Jesli pojawi sie w ktorejs linii wpis "not found", to bedzie znaczylo, ze jakiejs biblioteki nie masz, badz program szuka jej pod inna nazwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...